Al treilea medic din Rusia care cade de la etaj, dupa ce s-a plans de lipsa echipamentelor medicale in lupta cu noul coronavirus


Alexander Shulepov (37 de ani) este al treilea medic rus care “cade” de la o fereastra a spitalului dupa ce s-a plans ca doctorii se confrunta cu presiuni intolerabile in cazul crizei coronaviruslui si a reclamat lipsa echipamentelor sanitare de protectie, dar si faptul ca a fost fortat sa lucreze, desi fusese diagnosticat cu COVID-19.

In acest moment, medicul lupta pentru viata sa, el are mai multe rani la cap. Alaturi de un alt coleg, au realizat o filmare in care au sustinut ca li s-au dat ordine sa lucreze, desi Shulepov fusese testat pozitiv cu COVID-19, relateaza Daily Mail.

Medic de ambulanta, Sulepov a fost filmat impreuna cu colegul sau paramedic Alexander Kosyakin, care – cu o zi mai devreme – fusese chemat de politie sub suspiciunea ca ar fi raspandit informatii false dupa ce s-a plans de lipsa echipamentelor de protectie.

Practic, el si colegul sau au avertizat despre lipsa de echipamente medicale de protectie in orasul Voronezh. Mai tarziu, intins intr-un pat de spital, Shulepov a filmat un al doilea videoclip in care a retras aceste afirmatii, pe fondul suspiciunilor ca ar fi fost fortat sa faca acest lucru.

Sambata, in timp ce era tratat la spitalul raional Novousmanskaya, medicul a cazut de la o fereastra de la etajul doi al unitatii medicale si a suferit fracturi de craniu. El este acum intr-o stare grava.

Alte doua femei medic din Rusia au murit recent, dupa ce au cazut de la ferestrele spitalului, pe fondul unor informatii cum caa si-ar fi contestat superiorii din cauza lipsei de echipamente de protectie pentru pacientii cu coronavirus, adauga sursa citata.

Sursa: ziare.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments