De ce iti verifica politia CNP-ul prin statie, in plina pandemie. Ce sa faci ca sa nu te alegi cu DOSAR PENAL

In ultimele zile, procedura de verificare a CNP-ului prin statie in plina pandemie de coronavirus a starnit comentarii in mediul online. Multi romani s-au intrebat ce cauta, de fapt, politia atunci cand verifica CNP-ul.

Procedura de verificare a Codului Numeric Personal prin statie prevede consultarea unei baze de date care include CNP-urile persoanelor aflate in carantina institutionalizata si izolare la domiciliu sub monitorizare medicala.

Acestor persoane le este interzisa parasirea domiciliului sub orice forma iar daca sunt gasite pe strada pot intra sub incidenta legii zadarnicirii combaterii bolilor, riscand astfel deschiderea unui dosar penal si chiar inchisoare.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 23.353 de persoane. Alte 67.317 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite, pana in prezent, 401 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 6.866 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 14.560.984 de lei, scrie romaniatv.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments