Oamenii inteligenți se culcă târziu, sunt dezordonați și înjură, spun experții

Inteligența este un concept complex, fiind influențată de numeroși factori. Printre aceștia se numără, așa cum vei descoperi și datorită articolului de mai jos, anumite trăsături de personalitate și abilități. Fii atentă la observațiile oamenilor de știință și vezi care sunt, în general, trăsăturile distinctive ale unei persoane cu un nivel ridicat al inteligenței.

Faptul că o persoană vorbește urât sau înjură poate fi dovadă de inteligență
Un studiu efectuat în anul 2014 a arătat că, dacă reușești să spui în decurs de 1 minut tot felul de injurii, este un semn că ai un IQ ridicat. Pentru a se ajunge la această concluzie au fost analizate mai multe persoane, din punct de vedere al fluenței verbale. Acestea au fost solicitate să utilizeze 10 cuvinte tabu. Diferențele existente nu au fost determinate de sexul persoanelor participante la studiu, ci de nivelul lor de inteligență. Mai exact, aceia care au putut să utilizeze cuvinte tabu și tot felul de expresii peiorative s-au dovedit a fi mai deschiși și mai inteligenți decât aceia care s-au limitat la a se folosi doar de cuvinte expresive.
Oamenii de știință care au inițiat studiul au insistat asupra ideii că folosirea unei multitudini de injurii nu denotă deloc o limitare a vocabularului, ci, dimpotrivă, un vocabular bogat. În cazul în care se recurge la ele într-un timp scurt, va fi o consecință a faptului că ești inteligent și deschis.

Obiceiul de a te culca târziu poate fi o consecință a faptului că ești inteligent/ă
Studii recente au arătat faptul că persoanele cu un coeficient de inteligență ridicat se culcă seara târziu și că au această tendință încă din anii copilăriei. De pildă, în SUA a fost realizată o cercetare pe adulți tineri. În urma aplicării unor chestionare, s-a observat că aceia care aveau un nivel al IQ-ului în jur de 75 se duceau seara la culcare, în timpul săptămânii, în jurul orei 23:41. În schimb, cei care aveau un IQ în jur de 125, stăteau treji până după miezul nopții (mergeau la culcare în jur de ora 00:29). De asemenea, cei care erau mai inteligenți se trezeau târziu inclusiv în cursul săptămânii.

Tendința de a fi dezordonat/ă este prezentă mai ales la oamenii inteligenți
Experții de la „Universitatea din Minnesota” (SUA) au realizat o corelație între creativitate, mai exact propunerea de soluții inedite pentru rezolvarea unor probleme și tendința de a lucra într-un mediu dezordonat. În acest scop, mai multe persoane au fost rugate să se gândească la moduri noi de utilizare a mingiilor de ping-pong. Unele dintre ele au stat în birouri ordonate, în timp ce altele au lucrat în unele dezordonate.
La sfârșitul testului , s-a sesizat faptul că acelea care au lucrat în locurile cu dezordine au găsit soluții mai originale de valorificare a mingiilor de ping-pong, prin comparație cu acelea care și-au petrecut timpul în birourile cu ordine. Totodată, testele ce țineau de stabilirea coeficientului de inteligență au arătat că persoanele care au lucrat în dezordine au obținut scoruri de IQ mai bune decât acelea din birourile ordonate.

Mintea deschisă și dorința de a schimba ceva sunt însușiri ale celor inteligenți
Aceste caracteristici fac și ele parte din trăsăturile unei persoane inteligente, spun specialiștii. În cadrul unui studiu din 2010 s-a arătat că oamenii care au un IQ ridicat au tendința de a respinge lucrurile prestabilite și de a încerca să schimbe organizarea mediului în care trăiesc.Din acest punct de vedere, coodonatorii studiului menționat consideră că acești oameni sunt fie atei, fie au orientare politică liberală.
După ce au fost analizați mai mulți bărbați, s-a evidențiat faptul că aceia mai inteligenți nu s-au ferit să-și exprime viziunile, inclusiv cele revoluționare, care ar putea aduce mari schimbări.

Cine este inteligent este și curios
Experți britanici au colaborat în anul 2016 pentru a realiza un studiu care să arate relația dintre nivelul de inteligență a unei persoane și dorința de a afla mereu lucruri noi. Pentru studiu s-a recurs la un număr de 5672 de adulți, care au fost urmăriți timp de mai mulți ani. Mai exact, subiecții au fost analizați la 11 ani, la 16, la 33 de ani, la 42 de ani și la 50 de ani. Ceea ce a făcut diferența majoră dintre ei a fost nivelul de deschidere spre cunoaștere, care era mai ridicat la aceia cu un IQ mai ridicat. (sursa: qbebe.ro)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments