Poveste unică în lume. Mamă și fiică pilotează împreună avionul

Mamă și fiică pilotează avionul companiei SkyWest. Suzy Garrett este mama, iar Donna Garrett este fiica, dintr-un echipaj care a uimit lumea.

Încă din noiembrie 2019, cele două pilotează o aeronavă Embraer 175 din flota companiei SkyWest. Cele două lucrează la compania regională întrucât, legislația internațională din aviație interzice pilotarea avioanelor de persoane din aceeași familie.

Primul echipaj mamă-fiică care pilotează un avion de pasageri
Suzy Garrett este pilot de avione de peste 30 de ani. De un an, trăiește cele mai frumoase momente la serviciu, având ocazia de a zbura alături de fiica sa.

”Nu aveam idee că va fi ceva unic, în premieră! Este un moment frumos pentru mama și pentru mine, pentru femeile din aviație, în general”, a spus, emoționată, Donna, în vârstă de 26 de ani, atunci când a zburat pentru prima oară, în ipstaza de copilot pentru mama sa.

Căpitanul Suzy Garrett este unul dintre cei mai longevivi piloți SkyWest, fiind a 11-a femeie pilot angajată de companie. Fiind pilot din 1988, mărturisește că, în trecut, nu era prea ușor pentru femei să urce la bordul aeronavelor. Ea le încurajează pe toata tinerele fete pasionate de zbor și de pilotaj să îndrăznească să își urmeze visul.

”Credeți sau nu, în trecut obișnuiam să mă ascund. Viața s-a schimbat, reacția pasagerilor s-a schimbat. Astăzi simt că pot fi un model pentru fetele tinere care vin la bord și le arăt ce este posibil. Ușile sunt deschise”, spune Suzy Garrett într-un reportaj CNN.

În cariera sa, a pilotat avioane precum Fairchild Swearingen Metroliner turboprops, Embraer EMB 120 Brasilia și Bombardier CRJ200, CRJ700, CRJ900 NextGen.

O familie de piloți
Inedit în această poveste este că nu doar mama și fiica sunt piloți, ci și tatăl Garrett, dar și fiul cel mic. Doug Garett este pilot la American Airlines de peste 10 ani, iar fiul său, Mark, este și el pilot.

Donna Garrett chiar povestește că, în copilărie, pilotajul era doar “jobul banal al părinților”. Ceea ce pentru alți copii era o lume magică și de neatins, pentru familia Garrett era o rutină.
Cu trecerea anilor, Donna a observat că pasiunea pentru zbor este genetică și a simțit nevoia să urmeze și ea o carieră în pilotaj, asemenea părinților.

Chiar mai mult, tânăra mărturisește că a realizat foarte târziu cât de special a fost rolul mamei sale în încurajarea femeilor pilot.

„Sincer, nu mi-am dat seama mama fost o pionieră în acest domeniu (…) Am crescut văzând-o în acest rol și abia după ce am devenit mult mai mare și, de fapt, urmând această carieră, mi-am dat seama cât de rară este poziția ei în acest domeniu și mi-am dat seama că ceea ce făcea ea la vremea ei a fost foarte impresionant “, spune Donna.

Ambele femei văd popularizarea poveștii lor ca pe un pas important în încurajarea mai multor femei să se antreneze pentru a deveni piloți.

„Dacă fetele mai tinere văd femeile acolo, în cabină, vor fi inspirate să urmărească ceva pe care poate că nu le-ar fi crezut niciodată că este o posibilitate pentru ele”, spune Donna.

Din păcate, din cauza crizei sanitare globale, mama și fiica pilo nu au mai reușit să zboare împreună din cauza restricțiilor de călătorie. Ca milioane de alți piloți din lume, cele două au petrecut mai mult timp acasă, decât în zbor, în 2020. Suzy și Donna Garrett, mamă și fiică, spun că își doresc să piloteze cât mai curând un avion împreună.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments