Raed Arafat, mesaj pentru români pentru relaxarea de după 15 mai: ”Vă dați seama că acest lucru nu se poate face”

Raed Arafat transmite că în România nu s-a ajuns încă la faza în care oamenii să fie relaxați și să spună că totul a trecut. Oamenii trebuie să poarte măști de protecție, pentru că nu se știe cine e infectat și cine nu, a afirmat Arafat.

”S-a văzut că majoritatea a stat acasă și în familie, dar au mai fost și situații în care au fost încălcate recomandările. Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Pot să mai apară focare. Mai avem de așteptat. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care luăm decizia de a începe relaxările, dar dacă situația se înrăutățește, vă dați seama că acest lucru nu se poate face” a fost mesajul lui Arafat pentru români.

Dacă nu sunt respectate regulile de igienă și de distanțare socială, poate urma o creștere a cazurilor, regională sau națională, a afirmat Arafat.

De asemenea, acesta a reiterat ideea că oamenii trebuie să poarte măști, pentru că nu se știe cine e infectat și cine nu.

Întrebat, de asemenea, de ce nu se fac mai multe teste, Arafat a răspuns că numărul testelor a crescut semnificativ, iar aceste demers la Ministerul Sătătății este „în curs de realizare”.

În ce privește o eventuală nouă ordonanță de urgență, Arafat a spus că e posibil să apară, în cazul în care vor fi focare în dezvoltare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments