10 oameni s-au stins la Iasi dupa ce au baut spirt contrafacut. Ce spune primarul


10 oameni au murit la Iasi dupa ce au baut spirt contrafacut. Trei au decedat intr-o singura noapte. Informatiile duc spre ipoteza ca victimele au baut alcool sanitar contrafacut. Pe eticheta, scria alcool etilic, insa producatorul ar fi folosit alcool metilic.

Hugianu Costel, primarul comunei Stolniceni Prajescu, acolo unde trei oameni au murit din aceasta cauza a facut declaratii exclusive pentru Antena 3.

Potrivit informatiilor furnizate de medici, toti au decedat din cauza faptului ca au consumat spirtul sanitar contrafacut.

„Se vehiculeaza aceste decese in comuna noastra. Dar nu stim daca din cauza acestui lichid sau din cauza a ceea ce au consumat ei, mancare sau nu stiu.

Stiu ca alcoolul sanitar este pentru uz extern, nu stiu ce au gasit ei la analize. Cei care au decedat nu erau rude, locuiau separat. Erau oameni ai campului, isi munceau pamantul, erau legumicultori, deci nu erau niste depravati. Magazinul de unde au cumparat apartine parintilor unui consilier local.”, a declarat Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni Prajescu.

Doi cetateni arabi sunt vizati de ancheta, ei fiind suspectati ca au produs si distribuit spirt ce continea, in loc de alcool etilic, alcool metilic.

Arabii au vandut spirtul la Iasi, in luna aprilie, unui afacerist local care are un punct de desfacere la depozitul Phoenix. De acolo, pentru cativa lei sticla, in luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vandute in satele din judet.

Este vorba de spirt Santo Med. Afaceristul Ciprian Barticel este cel care vindea produsul in special magazinelor satesti din Iasi. Dupa ce a aflat ca alcoolul este toxic, acesta a strans inapoi o parte din marfa, pe care a dat-o politistilor, sustin surse din ancheta.

Barticel a declarat ca el nu a stiut ca alcoolul este contrafacut, fiind doar un intermediar. Ancheta este condusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Sursa: fabricatinromania.info

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments