Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

Un bărbat din Suceava, întors recent din Belgia și testat pozitiv cu coroanvirus, ar fi intrat în contact cu peste 1.000 de persoane. Omul a organizat petreceri la el acasă și s-a plimbat nestringherit prin tot județul. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să-i identifice pe toți cei care s-ar fi putut infecta cu Covid-19.

Omul s-a întors din Belgia pe 4 martie, dar nu a intrat în izolare pentru că la acea dată țara nu era afectată puternic de epidemie. Acum a fost declanșată o alertă epidemilogică de amploare.

Autoritățile sucevene îi caută cei o mie de oameni cu care bărbatul a intrat în contact.

La revenirea în țară, bărbatul nu a fost obligat să intre în autoizolare, asta pentru că la momentul respectiv Belgia nu se afla pe lista zonelor periculoase pentru infectarea cu coronavirus.

În cursul zilei de luni, 16 martie, acesta a mers singur la spital, pentru că se simțea rău, acuzând dureri de plămâni. Acesta a fost testat pentru depistarea coronavirusului și rezultatul a fost pozitiv, anunță presa locală din Suceava.

Primatul comunei natale a bărbatului a precizat că bărbatul nu a știut că este bolnav, neavând simptome până luni.
Sursa: a1.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments