Armata, gata să intervină: „Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a declarat miercuri că armata este pregătită să sprijine autoritățile. Pe pagina de Facebook a ministrului a fost postat un mesaj pe care oficialul l-a transmis și presedintelui României, Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică.

În convorbirea telefonică dintre Ciucă și Iohannis se pare că șeful statului s-a interesat de stadiul implementării măsurilor de protecţie şi acţiune împotriva coronavirusului.

„L-am informat pe preşedintele României despre acţiunile întreprinse la nivelul MApN şi l-am asigurat că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, a scris Nicolae Ciucă.

Miercuri, ministrul Apărării a discutat prin videoconferință și cu şefii spitalelor militare, Direcţiei medicale şi cu cel al Institutului Cantacuzino cu privire la măsurile aflate în curs de implementare. De asemenea, s-a vorbit și despre o serie de măsuri ce urmează să fie luate la nivelul MApN pentru prevenirea şi limitarea efectelor virusului chinezesc.

„Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acţionează, cât şi structurile pregătite să acţioneze la solicitarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, arată Nicolae Ciucă.
Sursa: substantial.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments