Așa aflați dacă cineva vă urmărește prin telefon:

Indiferent de munca pe care o facem, securitatea rămâne a fi prioritatea principală, scrie Anonymous. Toată lumea are nevoie de securitate. Chiar și telefonul și smartphone-ul. Utilizăm smartphone-urile pentru jocuri, apeluri, chat-uri, etc., dar ne gândim oare la amenințările de securitate? Din acest articol veți afla cum vă puteți proteja gadgetul.

Aceste coduri vă vor ajuta să verificați dacă datele dvs sunt protejate și dacă cineva nu vă monitorizează smartphone-ul.

*#21#

Această combinație de cifre și simboluri vă permite să aflați dacă redirecționarea apelurilor, mesajelor SMS și altor mesaje sunt conectate la smartphone. Formați acest cod, iar ecranul va afișa numărul la care sunt transferate datele și starea pentru diferite tipuri de redirecționare.

Amintiți-vă dacă nu ați împrumutat telefonul unei persoane străine, chiar și pentru un apel? Dacă da, atunci să știți că există un risc real ca datele despre domiciliu, regimul zilnic și contactele dvs să ajungă în mâna unui străin. Sunt expuse riscului și conturile dvs bancare, în cazul când le utilizați, accesând parola prin intermediul telefonului.

*#62#

Acest cod indică unde sunt redirecționate apelurile și SMS-urile primite, atunci când alți abonați nu vă pot apela. În cel mai bun caz, apelurile vor fi redirecționate în format de mesagerie vocală către unul dintre numerele operatorului mobil la care sunteți abonat.

##002#

Prin apelarea acestei combinații, puteți dezactiva toate tipurile de redirecționări, care au fost instalate anterior pe telefon. Codul este universal și valabil pentru toate smartphone-urile.

Recomandăm să vă amintiți acest cod, înainte de a merge în altă țară sau altă regiune: atunci când sunteți în roaming, nu veți cheltui banii, care nu vor mai fi taxați pentru apelurile transferate în mesageria vocală.

*#06#

Un cod care oferă informații despre numărul de identificare al telefonului, așa numitul IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Cunoscând cifrele identificatorului internațional, puteți, de exemplu, să găsiți telefonul furat: deoarece aparatul la orice deconectare transferă automat IMEI-ul operatorului de telefonie mobilă ori de câte ori acesta este pornit, indiferent dacă cartela SIM din smatphone este a dvs sau a altcuiva.

Cum să vă protejați de infractori și spioni:

Utilizați programele de mesageriile instant, inaccesibile pentru persoanele străine: Telegram, Chare, Wickr, Signal.

Nu instalați în telefon programe necunoscute, urmăriți toate aplicațiile instalate și dacă este posibil utilizați sisteme de blocare în mai multe trepte. Nu accesați linkurile suspecte și nu încărcați telefonul de la puncte ”gratuite” suspecte.

Doar operatorul dvs de telefonie mobilă are dreptul de a urmări telefoanele și asta numai cu acordul dvs. Site-urile și aplicațiile care vă oferă posibilitatea de a urmări locația altor persoane, aparțin răufăcătorilor.

Iată lista de coduri utile pentru Android (dacă aveți un iPhone, ne pare rău):

*#*#4636#*#* – Informația despre telefon, baterie, statistica utilizării.

*#*#7780#*#* – Resetare. Dezinstalați numai aplicațiile.

*2767*3855# – Resetare completă. Reinstalați firmware-ul.

*#*#34971539#*#* – Informații complete despre cameră.

*#*#273283*255*663282*#*#* – Backup rapid al fișierelor media.

*#*#197328640#*#* – Mod de testare a activității de serviciu.

*#*#232339#*#*/*#*#526#*#* – Testarea rețelei fără fir.

*#*#232338#*#* – Adresa Wi-Fi Mac.

*#*#1472365#*#* – Test GPS rapid.

*#*#1575#*#* – Diverse teste GPS.

*#*#0283#*#* – Test Loopback.

*#*#0*#*#* – Test LCD.

*#*#0673#*#*/*#*#0289#*#* – Test audio.

*#*#0842#*#* – Test de vibrație și iluminare.

*#*#2663#*#* – Versiunea touchscreen.

*#*#2664#*#* – Testarea ecranului tactil.

*#*#0588#*#* – Testul senzorului de proximitate.

*#*#3264#*#* – Versiunea RAM.

*#*#232331#*#* – Test Bluetooth.

*#*#7262626#*#* – Testați semnalul GSM.

*#*#232337#*#* – Adresa Bluetooth.

*#*#8255#*#* – Test de servicii Google Talk.

*#*#1234#*#* – Informații despre firmware.

*#*#1111#*#* – Versiunea software FTA.

*#*#2222#*#* – Versiunea FTA- fire.

*#*#44336#*#* – Perioada de asamblare.

*#06# – IMEI.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments