Ce înseamnă scenariul 4. Măsuri fără precedent în România din cauza coronavirusului

Ce inseamna scenariul 4 in pandemia coronavirus Romania. Există patru scenarii pe care autoritățile române le-au pregătit și pe care le vor aplica treptat în funcție de gradul de răspândire a coronavirusului. Autorităţile au anunţat că ne apropiem în curând de scenariul 4!

Pentru fiecare scenariu, autorităţile din România au îndeplinit unele măsuri, precum completarea formularelor cu datele personale la intrarea în ţară, introducerea termo-scanerelor la intrările din ţară, restricţiile de călătorie, suspendarea călătoriilor cu alte state unde s-au înregistrat multe cazuri de infecţii cu coronavirus.

Ce inseamna scenariul 4 in pandemia coronavirus Romania
Ministrul sănătății consideră că prin măsurile pe care autoritățile române le-au luat în ultimele săptămâni au reușit să întârzie cât de mult creșterea cazurilor de coronavirus.

„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece. Și este foarte posibil – în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere. Și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți. Deocamdată, și la acest număr de pacienți – aproape 90 câți avem în momentul de față. Ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase. Într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus. Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a explicat ministrul sănătății.
Ce inseamna scenariul 4 in pandemia coronavirus Romania. Măsuri fără precedent în România
Scenariul 4 în caz de coronavirus este cel mai restrictiv scenariu luat în calcul de către autoritățile române. Acesta va fi pus în aplicare la atingerea numărului de 2.001 de îmbolnăviri. Iată ce măsuri presupune:

– Intrarea unor zone/focare în carantină strictă, ceea ce înseamnă limitarea libertăţii de mişcare în public;
– Izolare forţată la domiciliu şi a persoanelor neinfectate, pentru limitarea răspândirii virusului;
– Interzicerea adunărilor de persoane şi sub 100 de participanţi;
– Închiderea unităţilor comerciale non-esenţiale (baruri, restaurante, magazine cu alt specific decât cel alimentar/medical/).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments