Ce se intampla cu slujba de Inviere? Anuntul facut de reprezentantii Patriarhiei Romane

Pe 19 aprilie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Pastele. Insa in acest an, cel mai probabil vor privi slujba de acasa, din fata televizoarelor.

Slujba de Inviere din acest an, ca parte a Sarbatorilor Pascale si unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul ortodox, va fi oficiata cel mai probabil de preoti, in biserici, fara participarea enoriasilor, au precizat reprezentantii Patriarhiei Romane pentru Transilvania Reporter.

Potrivit Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal, in cazul in care autoritatile nu vor veni cu noi ordonante, preotii vor sluji slujba de Inviere in biserici, conform situatiei de acum, mai exact conform Ordonantei militare nr. 1 din 17 martie 2020 si a Ordonantei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit masuri succesive privind limitarea libertatii de miscare si intrunire a cetatenilor, ceea ce afecteaza si viata religioasa publica a credinciosilor, scrie antena3.ro.

2
Scrie un comentariu

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Iulian Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Iulian
Guest
Iulian

Atunci însă, când stăpânirile devin periculoase pentru faptele bune, când stăpânirile prigonesc binele dumnezeiesc, şi mai mult decât toate, binele şi atotbinele acestei lumi – pe Iisus Hristos, iar prin aceasta Biserica Sa, atunci acestor stăpâniri nu se cuvine să ne supunem, nici să le ascultăm. Creştinul trebuie să se lupte cu ele, şi să se lupte anume prin binecuvântatele mijloace evanghelice. Niciodată creştinul să nu îndrăznească să se supună mai degrabă oamenilor, decât lui Dumnezeu, şi mai cu seamă oamenilor potrivnici Dumnezeului adevărat şi Evangheliei Lui. La început stăpânirea fusese dată, în principiu, de la Dumnezeu. Când însă stăpânirea… Read more »

Iulian
Guest
Iulian

Ce repede ne obisnuim cu toate si ce repede le cautam justificari ca sa ne treaca repede fiorul rece de pe sira spinari… Hai ca… o merge o duminica si fara Liturghie! Apoi inca una, apoi inca trei, cinci, sapte… Ce mare lucru, bine ca tot mai slujeste taica parintele si mai canta dascalul sau preoteasa acolo… cat or sa-i mai lase si pe ei, pana or pune lacatul pe poarta (da, stiu, si lacatul acela va fi sfant!). E si mai comod asa, la o adica, pai nu? Stai in pat si te uiti la televizor, mai faci una-alta,… Read more »

loading...