Comunitatea roma din Norvegia a cerut de urgenta avioane pentru a reveni in Romania: se tem ca vor fi infectati la Oslo!

Comunitatea roma din Norvegia a cerut de urgenta avioane pentru a reveni in Romania: se tem ca vor fi infectati la Oslo! Oficialii norvegieni au aranjat zboruri urgente spre Romania pentru membrii comunitatii Rome, potrivit informațiilor furnizate de Sport.ro.

Cetatenii romani sunt speriati ca riscul de infectare e mai mare in Norvegia decat in tara si a cerut sprijinul autoritatilor. Dupa ce 63 de romi au parasit Norvegia cu un autocar inchiriat de nordici, alți 140 au facut-o cu avionul, scrie Dagbladet. Zborul gratuit spre Romania a avut loc miercuri.

Norvegienii susțin ca majoritatea romanilor de etnie roma sunt persoane fara adapost si ca si-au exprimat categoric dorinta de a se intoarce in Romania. Romii sunt speriati de extinderea necontrolata a epidemiei de coronavirus si vor sa fie alaturi de cei dragi, considerand ca riscurile de infectare sunt totusi mai mici in Romania.

Guvernul norvegian ii sfatuieste pe romi sa paraseasca tara pentru a usura din presiunea pusa asupra sistemului de protectie sociala in perioada pandemiei. Si romii din Bergen au fost trimisi inapoi in Romania. 23 de conationali au ajuns acasa zilele trecute dupa ce administratia le-a transmis ca nu mai poate tine deschise centrele pentru oameni fara adapost din cauza pandemiei.
Sursa: romaniataramea.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dany
Dany
25/03/2020 20:23

Dar cind or plecat or cerut avion ca sai duca
Acu vi ca nu mai pot cersi sau fura

Dany
Dany
25/03/2020 20:25

Cind au plecat au pretins sa fie dusi cu avionul, oare cu ce sau dus
Aaaaa acum nu mai pot cersi pe strazi sau nu mai pot fura

Mihaeöa
Mihaeöa
27/03/2020 13:18
Reply to  Dany

Trist….dar adevarat

GasKikes
GasKikes
29/03/2020 18:12

Tiganii, ca si evreii si multe alte animale, trebuie exterminati