DEZASTRU: Cum s-a transformat sistemul medical din România. Spitalele sunt focare de infecție, iar medicii au ajuns pacienți

Rând pe rând, spitalele din ţară devin adevărate focare de infecţie, iar medicii din prima linie ajung în scurt timp din salvatori în pacienţi. La nivel naţional sunt peste 3.800 de cazuri confirmate, iar cifrele se schimbă de la o oră la alta.

România trece prin cel mai greu episod din ultimele decenii din cauza epidemiei de coronavirus care a lovit şi ţara noastră. Fiecare zi stă sub ameninţarea unui nou focar de infecţie, iar autorităţile încearcă cu greu să facă faţă, insă şi cele mai puternice state au fost îngenuncheate de coronavirus.

Cel mai afectat judeţ din ţara noastră este Suceava care înregistrează 1.215 bolnavi de covid-19. Aproape o treime din cazuri sunt cadrele medicale care au tratat pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu virusul ucigaş.

Dacă ai focare mici şi le-ai pierdut atunci ajungi la focare mari, cu transmitere accelerata. Suceava este un exemplu.

Spitalul a fost preluat de armată pentru a putea face faţă situaţiei de criză, după ce unitatea medicală a fosst băgată în carantină. Aparţinătorilor nu le este permis să vină in vizită la rudele bolnave, iar numărul pachetelor este limitat. Au apărut tensiuni, iar astăzi 10 persoane au facut scandal pentru ca nu au fost lasate sa intre si sa duca pachete cu mancare rudelor internate. Pungile cu alimente au fost stranse langa un cort, in soare, acolo unde au stat mai bine de doua ore.

Ca să liniştească spiritele, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Paul Oprea, a coborât in mulţimea furioasă. Intr-un final, cele peste 30 de pachete au fost luate si duse pacientilor internati pe diferite sectii, nu ianinte de a fi decontaminate.

În Constanţa, 8 cadre medicale au fost testate pozitiv. Printre ele se numără și un doctor care ar fi intrat în contact cu o perosană purtătoare de covid-19, proaspăt întoarsă dintr-o zonă roșie a Europei. Medicul se află în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecțioase.

În acest moment sunt 77 de cadre izolate la nivelul județului Constanța.
Nelu Tătaru a mers pe rând, în control la un hotel din Techirghiol unde sunt cazați mai mulți români repatriați din Italia, la spitalul militar de campanie amplasat pe Stadionul Portul din Constanța, la Spitalul de Boli Infecțioase și la cel Județan din aceeasi localitate. Ministrul spune că aici situația este încă ținută sub control. Nu același lucru se poate spune despre localitatea Țăndărei, care a intrat cu totul în carantină sau despre Timișoara, unde la maternitatea Obădescu 13 cadre medicale, 11 mame și o gravidă au fost descoperite cu noul coronavirus.

Bilanţul îmbolnăvirilor din ţara noastră a înregistrat în ultimele 24 de ore o creştere cu 251 de cazuri, totalul ajungând la 3864. Cei mi mulţi au simptome uşoare, însă 141 sunt internaţi la Terapie Intensivă cu forme grave. Aproape 16.000 de români sunt în centrele de carantină, şi alţi 110.000 sunt în izolare la domiciliu.
Sursa: wowbiz.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments