Dezastru la granița României! Ce decizie s-a luat chiar înainte de Paște. Este fără precedent

Este dezastru la granițele României. Bulgaria ia măsuri drastice chiar înainte de Paști. Mii de cetățeni vor rămâne blocați în casele lor în următoarele zile.

Joi seară, Bulgaria a decis să interzică locuitorilor capitalei, Sofia, să părăsească oraşul pentru lungul weekend de Paştele ortodox.

Decizia a fost luată după o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în ţară, una din cele mai puţin lovite din Europa, relatează AFP, citată de agerpres.

„Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri”, a anunţat ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește derogările, acestea sunt acordate camioanelor transportând mărfuri şi maşinilor de salvare, a precizat el.

Totodată, angajaţii care trebuie să meargă la locul de muncă vor avea permisiunea, numai între anumite ore şi pe baza unui document justificativ.

Restricţia a fost impusă după ce numeroşi locuitori din capitală au decis miercuri şi joi să plece cu maşinile în provincie pentru weekendul de Paştele ortodox.

Care este situația în Bulgaria?
Până în prezent, cetățenii bulgari au avut dreptul să se deplaseze, pe baza unor acte doveditoare, la locul de muncă, din motive medicale sau pentru a acorda ajutor unei rude bolnave.

Ministrul de interne, Mladen Marinov, a denunţat însă faptul că mulţi bulgari au prezentat acte falsificate de derogare. „Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor”, a criticat el.

Bulgaria este deocamdată una din ţările europene cele mai puţin afectate.
Ea a fost una din primele ţări din Europa care au impus izolarea, de la 13 martie, şi numără 800 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus şi 38 de decese înregistrate.

Din păcate, potrivit autorităţilor, un vârf al pandemiei este aşteptat după Paşte, la sfârşitul lui aprilie.
Sursa: capital.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments