Interzis la concedii in aceasta vara! Anuntul facut de Sefa Comisiei Europene

Afara e o vreme din ce in ce mai prietenoasa si lumea viseaza frumos la momentul cand cosmarul va lua sfarsit. In mediile online multi isi promit ca in aceasta vara nu vor mai amana vizitarea unor locuri dragi, ca vor merge in concedii in locuri care de care mai atragatoare. Dar se pare ca vom ramane cu visul si cu documentarele de calatorii.

Sefa Comisie Europene a facut un anuntul trist: sa nu ne facem planuri de vacanta.

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfatuit duminica pe europeni sa nu-si faca rezervari pentru vacanta de vara pe fondul imposibilitatii de a face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

„Recomand sa asteptati inainte de a va face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie si august”, a apreciat Von der Leyen, intr-un interviu publicat in editia duminicala a cotidianului german Bild.

Agentia EFE aminteste ca guvernul german a adoptat o hotarare potrivit careia, in cazul in care o persoana se vede nevoita sa anuleze un concediu rezervat, va primi un voucher pe care sa-l poata folosi pentru o alta perioada, insa nu ii vor fi inapoiati banii. In acest fel, se incearca reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anularile in masa, scrie huff.ro

Von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism fata de aceasta masura si a amintit ca, la nivel european, prevaleaza principiul de a-i oferi clientului ambele optiuni. Sefa executivului european a explicat ca operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor si isi pot sfatui clientii sa opteze pentru ele, insa fara sa-i impiedice sa-si ceara banii inapoi, daca aceasta este dorinta lor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments