O femeie din Borsa risca inchisoarea pentru ce a scris pe declaratia pe proprie raspundere

O persoana din Borsa, judetul Maramures, a lansat o petitie prin care incearca sa convinga oamenii sa participe la slujba de Inviere. Politistii s-au autosesizat, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus i-a deschis dosar penal pentru instigare puliblica.

„Politia orasului Borsa s-a sesizat despre faptul ca pe retelele de socializare a aparut o postare emisa prin care indemna in scris publicul sa participe la slujba de inviere din data de 19 aprilie a.c., cu mentiunea „Nu vor putea sa ne amendeze sau sa ne aresteze daca suntem toti uniti!!! Da-i mai departe”.Postarea a fost publicata si distribuita inclusiv de alte persoane”, precizeaza Prefectura Maramures.

Procurorii i-au deschis dosar penal persoanei pentru ”instigare publica”.

„Organele abilitate au intocmit dosarul penal nr.472/P/2020 in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de „Instigare publica” fapta prevazuta si pedepsita de Art.368 alin.1 Cod penal”, se mai arata in comunicat, potrivit hoprea.ro

Art.368 alin.1, Cod penal, prevede: ”Fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Informatia transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, referitoare la noaptea de Inviere: ”Puteti iesi in proximitatea casei, in afara curtii, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Romana colaboreaza in acest an, puteti ramane in proximitatea casei pentru a asculta slujba, insa nu va puteti deplasa spre biserica, indiferent cat de aproape este situata de casa si nu este permisa formarea de grupuri mai mari de trei persoane. In cazul in care locuiti la bloc, puteti iesi din casa, de asemenea, pentru a primi lumina adusa de voluntarii BOR, dar este esential sa respectati regulile de distantare sociala, sa nu aglomerati casa scarii imobilului si sa nu formati grupuri mai mari de trei persoane”, informeaza reprezentantii Grupului.

Share

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments