POVESTE SFÂȘIETOARE: Bătrână IZOLATĂ ÎN LOCUINȚĂ ȘI MOARTĂ DE FOAME: „Vă rog din suflet! Mi-e foame! Vă dau banii când iau pensia”

Elena Paula Mate a relatat pe Facebook cum o bătrână din Brașov, obligată prin lege să stea în casă și rămasă fără mâncare sau bani, i-a cerut ajutor, sâmbătă seară, de la fereastră, după ce a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește, pe Aleea Constructorilor, un bloc înalt, cu multe apartamente.

Bătrâna i-a cerut femeii să-i aducă o pâine cu promisiunea că îi va înapoia banii când va lua pensia pe 14 aprilie.

„Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada „Constructorilor” nr 2. Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: «Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14». M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâți vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund. Am intrat in magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahăr, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Am sunat la interfon și am intrat. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea. Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna cand ia pensia. O voi să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singurătate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând in scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă… Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. «Nu ai luat nimic, mama mea?». «Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpăr». Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un avertisment la ceea ce se numeste neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni… Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu știm cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments