Rușii le-au ras în cap cu forța pe femeile din armata ucraineană luate prizoniere. „În semn de umilință, aroganță și dispreț”


Femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere de ruși au fost rase în cap cu forța, a dezvăluit Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul Ucrainei.

Cele 15 femei se numărau printre cei 86 de militari luați ostatici de ruși și eliberați apoi într-un schimb de prizonieri.

Aproximativ 15% dintre soldații armatei ucrainene sunt femei, iar acestea beneficiază de un tratament inuman din partea rușilor – recent femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere de ruși au fost rase în cap cu forța.

Duminică, Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul Ucrainei, a dezvăluit că femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere au fost rase în cap de ruși. Parlamentarul ucrainean a publicat imaginile tulburătoare în social media, comparând tratamentul aplicat ucrainencelor din armată cu practicile naziștilor, notează Libertatea.
„Ne-am întors – 86 de soldați prizonieri, inclusiv 15 femei. Au fost rase în cap în mod violent… În semn de umilință, aroganță și dispreț. Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au gazat prizonierii și apoi le-au folosit părul. Deci cu ce diferă acțiunile ocupanților ruși de fasciști? Cu nimic! Sunt și mai răi, wow!’, a scris Dmytro Lubinets, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Lubinets s-a referit și la atrocitățile descoperite în zonele din proximitatea Kievului, după retragerea rușilor. Femeile și fetele din Irpin, oraș situat la 20 de kilometri de Kiev, au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de soldații ruși, a anunțat duminică portalul de știri Nexta TV.

„În Irpin, rușii au împușcat fete și femei, iar apoi le-au călcat cu tancurile! Gândiți-vă la asta! Ăștia nu sunt oameni, nici măcar animale nu sunt! Aceasta este o oroare… Sunt sigur că vom afla și mai multe despre crimele împotriva militarilor și civililor ucraineni. Toate acestea vor deveni dovezi la Tribunalul de la Haga’, a mai scris parlamentarul.

Cadavrele au fost lăsate în plină stradă de ruși, iar autoritățile din Ucraina le-au învelit și urmează să le îngroape, cel mai probabil, într-una din gropile comune.

Duminică, procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de soldații ruși au transmis că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, conform BBC.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments