ULTIMA ORA: Romanii din Italia care vor sa revina in tara pot fi repatriati de stat cu zboruri speciale. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

Curse aeriene speciale spre Italia pentru romanii care lucrau sezonier sau se afla in situatii deosebite

In continuarea eforturilor sustinute pentru facilitarea revenirii in tara a unor cetateni romani aflati cu titlu temporar in strainatate si care au fost afectati de masurile intreprinse de statele europene pentru gestionarea si prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea in tara a cetatenilor romani, nerezidenti, care sunt lucratori sezonieri, afectati de restrangerea drastica a activitatilor economice in care erau angrenati in Italia, precum si a cetatenilor romani care se afla in Italia in situatii deosebite, fara posibilitati reale de a continua prezenta pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora in cel mai scurt timp.

Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate in timp util cetatenilor romani care se incadreaza in criteriile enuntate mai sus.

O prima cursa va fi organizata dinspre Torino la data de 21 martie 2020.

Reinnoim apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale si recomandarea ca turistii sau cetatenii romani aflati temporar in strainatate sa revina de urgenta in tara.

Totodata, facem apel la cetatenii romani de a da dovada de intelegere si responsabilitate si de a evalua in mod responsabil oportunitatea calatoriilor in strainatate in acest moment. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara.

De asemenea, facem apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniem ca deplasarile catre Romania nu sunt recomandate. Aceste deplasari pot fi afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta celor de acasa, precizeaza stirileprotv.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments