Un bucureştean trebuie să plătească 10.000 de euro pentru că a dat muzica la maximum şi s-a plimbat cu rolele în casă


Soluţie inedită în justiţia din România. Un bărbat din București trebuie să achite daune morale în valoare de 10.000 de euro pentru că a făcut prea mult zgomot în apartament şi i-a deranjat pe vecinii de etajul inferior.

Un bărbat din București a fost obligat de instanță să plătească daune morale de 10.000 de euro vecinilor săi, care s-au plâns de zgomotele mari pe care acesta le produce în apartament.

Mai exact, bărbatul este acuzat de vecinii săi că ascultă muzică la maximum şi chiar s-a plimbat cu rolele prin casă, lucru care se întâmplă din 2019.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat în exclusivitate la Antena 3, sentința pronunțată la Judecătoria Sectorului 1.

“Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanţă de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie. Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri, această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi. Dădea muzica la maximum şi treaba asta se întâmpla din 2019. Este un mare semnal de alarmă pentru cei care fac asta în mod uzual (…)

Cred că ştim cu toţii ce înseamnă să auzi muzica bubuind la 2 noaptea şi să fie petreceri nesfârşite. Poţi să ajungi să plăteşti scump pentru petrecerile respective.

Suma nu mi se pare că este mare, am mai auzit chestiunea aceasta, că e foarte mult pentru o simplă deranjare a vecinilor, dar în momentul în care faci chestiunea asta de trei ani de zile şi nu te potoleşti, Poliţia te amendează de 16 ori, singura variantă pentru a fi oprit într-un fel sau altul este să fii “condamnat” la plata unei sume, care pur şi simplu să te usture, pentru că ăsta este termenul potrivit.

Cu siguranță, persoana aceasta nu o să mai dea muzica tare şi cu atât mai mult, eu cred că o să fie un exemplu şi pentru ceilalţi care deranjau şi liniştea publică şi liniştea vecinilor, în acele ore când trebuie să menţinem liniştea, fără să dăm muzica la maximum în apartamente”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Sursa: antena3.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments