Un polițist din Bacău, care are simptome și crede că e vorba de coronavirus, nebăgat în seamă de autorități: Mi s-a spus că nu mă încadrez pentru test fiindcă n-am fost în străinătate

Un agent de la Poliția Rutieră din Bacău crede că este suspect de coronavirus, însă autoritățile statului nu îl bagă în seamă.

Bărbatul a început să aibă simptome de pe 25 martie, iar de atunci el, soția și fiica lui, stau izolați la domiciliu.

Deși a anunțat acest lucru, medicii nu l-au testat.

„Sunt un lucrător în cadrul Biroului Rutier Bacău. Sunt bolnav, cu simtome de coronavirus de câteva zile, mai precis de miercuri 25 martie, când simptomele au fost mai evidente. Am fost la medicul de familie de la IPJ Bacău, acesta nu era, am înțeles că vine tocmai luni. Asistenta mi-a dat pastile pentru răceală. De atunci, am anunțat șefii I.P.J. și i-am rugat să mă sprijine în vederea efectuării unui test. Am sunat la DSP Bacău, unde am expus situația, spunând unde lucrez și câți așteptăm acest test, în condițiile în care colegii lucrează și iau contact zilnic cu populația. Am comunicat că soția lucrează la agenția centrală CEC și a avut contact cu multe persoane (soției i-am recomandat să expună situația șefilor și de atunci este acasă), doamna de la telefon mi-a comunicat că nu prea sunt șanse, dar o să transmită situația șefilor, nu am primit răspuns”, a explicat polițistul, potrivit jurnaldebacau.

În cele din urmă, polițistul a decis să meargă personal la spital.

„Am făcut rost de numărul șefei de la DSP și i-am explicat prin mesaj situația, iar recomandarea ei a fost să sun la 112. Am făcut acest lucru, unde am expus din nou situația, iar doamna de acolo a spus că nu mă încadrez pentru test deoarece nu am fost în străinătate și nu pot confirma că am avut contact cu o persoană confirmată cu covid, iar eu nu am încă febră. Dar dacă insist și nu mă pot deplasa cu altceva la spital poate trimite o ambulanță. Am explicat că am mijloc de deplasare și am mers acolo. Am fost chestionat la punctul de triaj de simtome și de ce am venit. După completarea unui chestionar, am solicitat să fiu văzut de un medic de la secția infecțioase. Am fost trimis la această secție unde am am sunat la ușa de intrare, a venit o asistentă și am solicitat să fiu văzut de un medic. A venit o doamnă medic care mi-a spus că nu sunt teste, fără să mă întrebe măcar de simptome. De atunci stăm toată familia (soția și cu o fată, băiatului care lucrează în altă parte i-am spus să nu mai vină acasă) izolați încercând să ne protejăm cum putem în casă. Mă simt pe zi ce trece din ce în ce mai rău și mă simt abandonat de toți. Frapant este că niciun medic din cei mulți cu care am vorbit nu a spus că simtomele pe care le am și le-am transmis de fiecare dată când am fost întrebat nu sunt de coronavirus. Chiar așa de greu e să fii testat în țara asta, în condițiile în care prin testarea mea, în caz că este pozitivă, s-ar putea preveni alte infectări sau, ar fi liniștite o grămadă de familii?? Să sperăm că o să fie bine….Nu vreau să creez panică și nici să îmbolnăvesc pe altcineva”, a mai spus bărbatul.

Reacția Prefecului din Bacău, Liviu Miroșeanu
„Nu îmi mai aduc aminte. Nu știu despre ce caz vorbiți. Oricum, dacă este vorba despre subiectul coronavirus, trebuie să vă adresați Grupului de Comunicare Strategică”.
Sursa: antena3.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments