VIDEO: Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere

Laurențiu Moroșanu, în vârstă de 39 de ani și pe Sorin Mistreanu, de 42 sunt doi români care trăiesc de foarte mulți ani la Fiumicino, localitate în apropierea Romei.

Cei doi sunt proprietarii unei brutării, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie și, într-un efort de solidaritate umană, impusă de condițiile dificile prin care trec clienții lor, au hotărât să facă un gest superb, care merită apreciat la superlativ.

La sfârșitul programului, când magazinul ”Dolce Pane” de pe via Focemicina, numărul 93, își trage jos obloanele, românii lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte produse, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.

Într-un video pe profilul de Facebook, Laurențiu face un apel la cei care pot duce pungile cu produse bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.

Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie Dolce Pane și-au anunțat clienții – restaurante cărora le furnizează pâine – că vor elimina toate datoriile și când restaurantele respective își vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni.

”Trăim aici de 20 de ani, lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem”, a declarat Laurențiu pentru Rotalianul.

”Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte”, a mai spus Laurențiu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments