VIDEO: Spirt Obținut Din Lichid De Parbriz, Pregătit Să Fie Vândut. Atenție Ce Cumpărați!

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din județele Prahova, Argeș și Ilfov au avut o astfel de acțiune de amploare, în ultimele 2 zile, pe linia ilegalităților cu dezinfectanți medicali.

În fapt, anchetatorii au descoperit indivizi care, potrivit probelor, pregăteau recipiente cu o substanță obținută din lichid de parbriz, pe care să le vândă ca sticle cu spirt.

„În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 și OUG 28/1999, în valoare totală de 15.000 de lei”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

Azi-dimineață, în continuarea investigațiilor, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IJP Prahova, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a verificat legalitatea activității comerciale a unei societăți, la un punct de lucru din Ploiești și au făcut trei percheziții, în comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

Astfel, au fost descoperite mai multe PET-uri având aplicate etichetă cu inscripția „Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

„De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de PET-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz”, au anunțat anchetatorii. Trei persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Polițiștii au înregistrat trei dosare penale pentru evaziune fiscală și pentru falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, scrie mytex.ro.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments