Alerta! Ce se intampla cu pacientul suspect de coronavirus din Romania!

Bărbatul întors din China în România nu a fost infectat cu coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății.

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale.

Pacientul a fost testat și a avut rezultate pozitive pentru gripă și adenovirus, primind tratament medical de specialitate. Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi, însă va continua tratamentul în ambulatoriu.

Pacientul întors din China, testat la Institutul Matei Balș din Capitală, nu are coronavirus.

Tânărul va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu
”Nu este vorba despre infecție cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul National de Boli Infecțioase Prof. dr. Matei Balș. Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecțiuni virale. Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi și va continua tratamentul în ambulatoriu.

Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.
Sursa: ciao.ro

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments