Antreprenoriat pe timp de pandemie: Un magazin descoperit la etajul 9 al unui bloc din Capitală

O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul „la înățime”. La etajul 9 al unui bloc din Capitală, aceasta transformase un apartament în magazin cu de toate, fără a deține însă vreo autorizație de funcționare.

În spațiul respectiv „șefa de la 9” – așa cum e cunoscută printre vecini – își amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: țigările, în baie: pufuleții, în camera mare: conservele și detergenții. Lucra și după un program: între 07 și 21:00. Afișat, mare, pe ușa de fier,potrivit Profit.ro.

De ceva timp își modernizase afacerea – „trăgea la xerox”.
Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat însă că buticul este la un pas să fie transformat în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de țigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorașele de la ușă”, se susține în reclamația primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor.

Potrivit acestora, persoana reclamată este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este și recalcitrantă: țipă și blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificație comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoșe murdare și depozitate în „cutii infecte”.

Acest caz a fost constatat după ce mai mulți locatari ai unui bloc din sectorul 4 al Capitalei s-au plâns că la etajul 9 al imobilului funcționează, ilegal, un magazin. Pe lângă gălăgia și mizeria produse de clienți, oamenii au reclamat și lipsa avizelor necesare funcționării buticului.

În urma sesizării, un echipaj mixt format din polițiști locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București și ai Poliției Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicată și a luat legătura cu reprezentantul legal al societății comerciale. În urma verificărilor, polițiști au constatat că din documentația prezentată de către administrator lipseau actele de înregistrare sanitară, avizul de funcționare emis de către autoritatea locală precum și acordul asociației de proprietari cu privire la funcționarea magazinului alimentar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments