Premierul Orban le-a cerut polițiștilor să amendeze românii numai pentru motive solide!

Avertisment și abia apoi amendă, iar sancțiunea trebuie aplicată numai acolo unde există ”motive extrem de solide”, a declarat premierul Ludovic Orban, marți – 21 aprilie, după ce în spațiul public au apărut mai multe cazuri în care cetățenii reclamă amendarea abuzivă, pentru motive puerile.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi seara, că a cerut poliţiştilor să nu dea amenzi „din prima”, ci să existe întâi un avertisment. Acesta a precizat că niciodată nu a existat o dispoziţie care să prevadă să se dea „amenzi la kilogram”. Orban a declarat că poliţiştii nu au un „plan de amenzi” şi că a solicitat ca sancţiunile să fie date doar în caz de încălcare foarte clară şi foarte severă a reglementărilor.

„Cuvântul de ordine care a fost dat către poliţişti a fost măsură, politeţe, o abordare cât se poate de serioasă a necesităţii implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situaţii. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase şi am accentuat foarte mult necesitatea funcţiei de prevenţie şi am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, şi doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună ştiinţă a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depăşesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban, la TVR, potrivit zf.ro.

Acesta a spus că, pe de altă parte, oamenii trebuie să înţeleagă că poliţia, jandarmeria şi forţele MApN iau toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor.
Sursa: frip.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments