Aproape 100 de cadrele medicale din Spitalul Județean Arad demisionează sau intră în concediu medical

Opt medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au depus demisia, anunţând că vor să se pensioneze, în timp ce peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical în ultimele zile.

Conducerea SCJU Arad a prezentat, marţi, situaţia personalului care este disponibil în această perioadă, precizând că şase medici de la Unitatea de Primire Urgenţe şi doi de pe alte secţii au ales să plece.

“Au anunţat că îşi depun demisia pentru a intra în pensie”, precizează conducerea spitalului într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, 83 de angajaţi – medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali şi-au luat concediu medical, începând cu data de 23 martie.

“La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de şase luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi patru personal auxiliar”, mai arată comunicatul.
Sursa: digi24.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Octavia
Octavia
02/04/2020 15:56

Misiunea medicilor e de a trata sau de a experimenta tratamente după cunoștința lor atunci când nu au certitudini, nu să dezerteze. Medicii din SUA s-au echipat cu saci de gunoi, dar nu și-au părăsit pacienții. În toată lumea personalul medical își face datoria, numai ai noștri, că li s-au mărit salariile, se simt amenințați și se retrag.