Strigătul unui medic către colegi: “Nu vă mai umpleți portbagajele cu donațiile destinate crizei COVID-19!”

Mihnea Hurmuzache, șeful secției VI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a postat un mesaj pe rețelele sociale, în care se arată indignat de faptul că dispar din spital echipamentele de protecție vitale pentru personalul medical expus zilnic infectării cu COVID-19.

Medicul Hurmuzache susține că mai mulți colegi au plecat de la spital cu o parte din donațiile destinate personalului medical menite să le protejeze în criza COVID-19.

„Vineri,26 martie in jurul orelor pranzului,plecand din spital am avut uriasa surpriza si in acelasi timp mahnire sa vad cum anumite donatii,din partea unor oameni cu suflet,se indreapta (si nu putine) spre portbagajele unor masini din curtea spitalului.SI ASTA PRIN FATA CAMERELOR DE LUAT VEDERI(era o declaratie de presa in fata Triajului) si a multor ochi prezenti!

Ma intreb daca se intelege ca donatiile sunt facute pt a face mai usor de trecut perioada aceasta de catre pacienti si personalul medical la servici,NU PENTRU CEI CE STAU ACASA! Ma simt incapabil a intelege rapacitatea feroce a unora,care chiar si acum,in ceasul al 13-lea se comporta condusi de nivelele cele mai joase ale constiintei. SA IMPARTIM ATUNCI tot,materiale,dezinfectanti,si altele primite fiecaruia si sa mergem sa le „rontaim” ascunsi sub pat acasa! Ajutoarele primite de la oameni cu instinct civic NU SUNT PT ACASA! A fost unul din cele mai deziluzionante momente pe care le-am trait in ultima perioada!

Nu coronavirusul si nici implozia financiara ne vor pune la pamant, ci CRIZA MORALA! Ne dovedim inca o data prea mici pentru un moment atat de mare,o raspantie la care daca nu stim incotro sa o luam vom agoniza mult si dureros! Multumesc celor care se vor dovedi OAMENI si se vor ridica deasupra instinctelor!”, e mesajul medicului.

Ce spune managerul
Plecând de la aceste acuzaţii, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au deschis o anchetă. Ei au precizat presei că acuzaţiile făcute de Hurmuzache se referă la o donaţie de băuturi dulci, însă că nu ar fi vorba de furt.

„În primul rând credem că donaţia de băuturi dulci făcută unităţii medicale era destinată personalului. Medical nu recomandăm şi nu dăm pacienţilor băuturi dulci. Unii salariaţi au luat acasă, pentru copii, sucurile pe care le-au primit în spital şi pe care nu le-au consumat . Omeneşte nu îi pot condamna şi nu îi consider hoţ”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, potrivit Adevărul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roca
Roca
01/04/2020 19:33

Să le fie rușine! Nu toți internații din spital erau diabetici. Băi de capul lor, sunt imorali!

MARIA
MARIA
02/04/2020 08:30

Ești o zdreanță de meneger ,să îți fie rușine poliția și procuratura ar trebui să facă ancheta nu voi nemernicilori

Eva
Eva
02/04/2020 13:09

Domnul acela și a spus oooofffff ul și vreți sa îl puneți într-o lumina proasta! Lasă că va știm pe voi ciinii iii ce sinteeeeeti!!!!!

Cristina
Cristina
02/04/2020 16:22

Astia sunt medicii si asistentele” care si-au cumparat cu bani diplomele pentru ca ei sa se faleasca ca sunt doctori si asistente. Cata mandrie pentru ca detin aceste diplome si posturi. Cata nerușinare pt nepasarea, neprofesionalismul lor. Cat tupeu, astia se cred Dumnezeu doar pt ca acum se virbeste doar ca vezi, ar fi in linia 1. In toate profesiile exista riscuri, dar niciunul nu si-a luat talpasita luandu-si ilegat concedii medicale pana cand trece perioasa grea. Alo procuratura?! Infracțiuni din linia 1! In sistenul medical unde doctorii si asistentele au decis ca prin fals in inscrisuri oficiale si declaratii… Read more »

Decebal Raducanu
Decebal Raducanu
02/04/2020 22:15

Românilor, ,, nu v-ați sãturat sã fiți români?”

pacientul o
pacientul o
03/04/2020 06:06

Doamna Carmen nu ii puteti considera hoti ca implicit dv sinteti cea mai mare HOATA,si de vb romanului ,,corb la corb nu isi scoate ochii” rusine sa va fie celor care au facut asa ceva ,felicitari celui care a luat initiativa

Maria
Maria
04/04/2020 09:24

Trebuia sa-l lase pentru a doua zi nu sa-l duci acasă. Ce nesimțire! Obiceiul de a fura nu va fi intoxicat de virus..