Arestați de polițiști după ce românul pus să stea ”de șase” a adormit în timpul spargerii!

Un grup de spărgători de origine română care au încercat să pătrundă printr-o gaură din perete într-o bijuterie din Wondelgemstraat au fost judecați la mijlocul săptămânii la Gent, în Belgia.
Ei au fost prinși în timp ce ”operau” după ce românul pus „să stea de șase” a adormit și n-a auzit când a venit poliția, scrie Libertatea.

Evenimentul a avut loc pe 2 iulie 2019. O parte dintre infractori au fugit cu un autoturism după spargerea eșuată, sub focurile de armă ale polițiștilor belgieni.

În acea noapte, spărgătorii de origine română au pătruns într-o cafeneaua printr-o fereastră, au făcut apoi o gaură în perete pentru a intra în bijuteria alăturată, până când o alarmă a început să sune și i-a descurajat pe hoți.

Trecuseră aproape două ore de când intraseră în subsol și se apucaseră să spargă peretele. Foarte probabil, vibrațiile au fost cele care au declanșat alarma. Poliția a reușit să aresteze rapid un prim suspect.

Românul care trebuia să stea de pază a adormit iar agenții l-au luat ca din oală. În cele din urmă, șase bărbați au fost identificați în legătură cu tentativa de intrare prin efracție.

Miercuri, procuratura a cerut câte 37 de luni de închisoare pentru fiecare inculpat. Cu toate acestea, doar doi inculpați au fost prezenți în instanță. Ceilalți patru sunt încă urmăriți și se ascund.

Românul care ținea de șase a cerut clemență, precizând că rolul lui era limitat, venind la locul spargerii cu un autobuz. El a fost ademenit cu această ”slujbă”, deși nu și-o dorea.

Un al doilea român a negat orice implicare în tentativa de jaf. „ADN-ul tău este pe rangă, pe o țigară, pe o cutie de Redbull, un pulover negru și o pălărie pe care le-am găsit cu toții în subsolul Bentos. Totul este o coincidență, desigur”, a spus procurorul. Judecătorul a anunțat că va da sentința pe 30 martie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments