Bărbat condamnat, după ce s-a trezit cu 2 milioane lei în cont și i-a ”spart” pe BMW-uri de lux!

Un bărbat, administrator al unei societăți comerciale, s-a trezit în cont cu două milioane de lei, trimiși din eroare de către o altă societate comercială. Acesta și-a achiziționat două BMW-uri de lux, iar acum trebuie să meargă la pușcărie.
Judecătorii timișoreni l-au condamnat definitiv pe bărbat la 2 ani şi o lună de închisoare cu executare, după ce acesta a refuzat să restituie banii care i-au intrat din eroare în cont.

Evenimentul a avut loc în urmă cu câțiva ani, când firma administrată de bărbat a încheiat un contract de subantrepriză pentru executarea de lucrări de alimentare cu apă şi reţele de canalizare.

Secretara firmei cu care a încheiat contractul a vrut să facă o plată de 8.000 lei, însă i-a transferat din greşeală 2.016.986 lei. După greșeala făcută, secretara a luat legătura cu bărbatul care administra firma, acesta dându-i asigurări că se va corecta greșeala.

Între timp, bărbatul a scos o mare parte din sumă și nu a mai răspuns apelurilor celor de la firma păgubită. El și-a achiziționat două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5, în cont mai rămânându-i doar 450.000 lei.

Trimis în judecată, bărbatul a fost condamnat în prima instanţă la 2 ani şi o lună de închisoare, însă sentinţa a fost menţinută și de Curtea de Apel.

„Nu pot fi reţinute apărările inculpaţilor privind aplicarea dispoziţiilor art.91 C.p. pe motiv că după pronunţarea sentinţei apelate au înţeles să regrete săvârşirea faptelor şi că au intenţia de a recupera integral prejudiciul, deoarece comportamentul inculpaţilor pe durata activităţii infracţionale prin care au înţeles să ascundă săvârşirea urmelor infracţiunii, iar ulterior negarea faptelor în faţa autorităţilor , lipsa eforturilor pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, duc la concluzia că inculpaţii nu prezintă posibilităţi de îndreptare prin supravegherea conduitei acestora pe o perioadă determinată, apărările formulate în apel fiind efectuate pro cauza pentru obţinerea schimbării modalităţii de executare”, arată Curtea de Apel Timişoara, care a dat decizia definitivă.

SURSĂ: Observatornews.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments