Au mai rămas 3 zile până când Elena Udrea va afla dacă scapă sau nu de închisoare! A cerut ajutorul judecătorilor europeni


Elena Udrea mai are de așteptat 3 zile până la aflarea verdictului judecătorilor europeni, acela dacă va scăpa sau nu definitiv de închisoare. Blonda de la Cotroceni își dorește cu orice preț să iasă din Penitenciarul de Femei Târgșor, motiv pentru care a apelat chiar la ajutorul judecătorilor europeni.

Elena Udrea va primi un răspuns pe data de 23 septembrie

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”, iar în prezent, aceasta își ispășește pedeapsa în Penitenciarul de Femei Târgșor. Încă de la început, blonda de la Cotroceni a susținut că este victima unei nedreptăți, motiv pentru care își dorește cu orice preț să scape de închisoare și să se întoarcă acasă.

În acest sens, reprezentanții fostului politician au formulat un apel la contestația în anulare asupra deciziei de condamnare a Elenei Udrea la șase ani de închisoare.

Concret, avocații săi spun că în România nu au posibilitatea de a face apel la o cale extraordinară de atac. Așadar, completul format din 5 judecători de la Curtea Supremă au dezbătut săptămâna trecută admisibilitatea apelului în instanță.

În același timp, avocații blondei de la Cotroceni au cerut din nou sesizarea CJUE, asta din cauza lipsei de predictibilitate a legii din România.

Totodată, conform actelor normative în vigoare, șansele Elenei Udrea ar fi minime, dat fiind faptul că ea nu mai poate face încă un apel, în situația în care aceeași cerere i-a fost respinsă de judecători, pe data de 7 aprilie, atunci când a fost trimisă după gratii.

De precizat este că, dacă apelul ar fi admis de judecători, Udrea ar putea scăpa de închisoare și să iasă din Penitenciarul Târgșor, acolo unde este închisă de mai bine de trei luni.

Cu toate acestea, un răspuns privind acest aspect va veni abia în 3 zile, respectiv pe data de 23 septembrie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments