Autoritatile au anuntat ca este interzis orice fel de eveniment care reuneste mai mult de 100 de persoane intr-un spatiu inchis. Aici sunt incluse si slujbele din biserica. Reactia Bisericii Ortodoxe

Autoritatile au anuntat ca este interzis orice fel de eveniment care reuneste mai mult de 100 de persoane intr-un spatiu inchis. Aici sunt incluse si slujbele din biserica.

Arhiepiscopia Tomisului a anuntat miercuri, 11 martie, ca se va conforma noilor decizii luate de autoritati pentru prevenirea aparitiei cazurilorr de imbolnavire cu coronavirus.

„Urmare a noilor masuri privind limitarea accesului publicului in spatii inchise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca in parohiile unde se estimeaza ca prezenta la slujbe va depasi acest numar, slujba sa se oficieze in afara lacasului de cult, asa cum se obisnuieste la hramuri”, transmite biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului.

In urma cu catevazile, purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, declara ca „Biserica nu intra in carantina”.

„Coronavirusul nu se ia prin rugaciune, ci in primul rand prin ignorarea normelor de igiena elementara, asa cum spun si autoritatile medicale. Cei declarati bolnavi stau oricum acasa sau in carantina. Biserica nu intra in carantina pentru ca ea apartine lui Hristos, nu vreunei autoritati pamantesti”, a mai adaugat urtatorul de cuvant al BOR, potrivit adevarul.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments