Bucureştenii se pregătesc de închiderea oraşului! Imagini incredibile! Supermarketurile sunt aproape goale

Înmulţirea numărului de cazuri de infectaree cu coronavirus a readus isteria dee supermarket în România. Rafturi goale, aglomeraţie al case, produse lipsă, bucureştenii se pregătesc de închiderea oraşului, deşi autorităţile dau asigurări că nici măcar nu s-a discutat o astfel de măsură.

Spirtul tinde să devină un produs de lux în România, iar hârtia igienică va crea tensiuni în supermarketuri. Cazurile de coronavirus venite în cascadă de la autorităţi au scos bucureştenii la aprovizionare. “Nici de Sărbători nu a fost aşa”, spun vânzătorii, iar rafturile stau mărturie. RomaniaTV.net a făcut un tur al magazinelor, iar imaginile nu prea au nevoie de multe comentarii.

Primvicepreşedintele PNL linişteşte populaţia- ”Sa fie CLAR, Capitala Romaniei NU se inchide. Este un fake-news mizerabil. De aseara, masinile venite in Vami sunt escortate de masini de politie spre judetele unde au domiciliu pentru a fi pusi in carantina sau autoizolare, cei care vin din zone rosii sunt bagati direct in carantina. De asemenea au fost montate corturi de triaj la intrarile de pe Vama de Vest. Centrele de carantinare din Judetele Timis, Arad, Bihor i-au preluat pe o parte dintre cei veniti, ceilalti au ajuns si ajuns la casele lor unde vor ramane in autoizolare 2 saptamani.”, a anunţat areș Bogdan.

De asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat Raed Arafat exclud posibilitatea de a se închide capitala. În schimb, Traian Băsescu cere decretarea stării de urgenţă.

Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a anunțat măsurile pe care trebuie să le ia unitățile de alimentație publică, în contextul coronavirusului. Astfel, hipermarketurile, supermarketurile și magazine de cartier trebuie să asigure dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.), în special în zona caselor de marcat. Nimeni nu mai are timp dee aşa ceva acum.

De asemenea, trebuie să instituie măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale, a anunțat Vela, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

O femeie de 54 de ani din Bucureşti este al 38-lea caz de coronavirus din România. Femeia de 54 de ani este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală.

Aceasta este a şasea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică
În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID – 19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 38 de persoane. Sursa: romaniatv.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments