Filmul care a prevestit epidemia de coronavirus. După nouă ani de la lansare a ajuns unul din cele mai vizionate filme în lume

Filmul „Contagion”, apărut în urmă cu nouă ani, este din nou în top în contextul epidemiei de coronavirus. Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi extinderea unei pandemii mondiale de coronavirus.

Premiera filmului „Contagion” a avut loc în 2011, însă în contextul apariţiei coronavirsului Covid-19, care a îmbolnăvit peste 110.000 de persoane şi a provocat aproape 4.000 de decese în toată lumea, acesta a revenit în atenţia publicului. La nouă ani de la apariţie, reuşeşte să ajungă din nou în topuri vânzărilor de pe internet.

Încă din luna ianuarie a început să apară printre cele mai descărcate filme de pe aplicaţia iTunes, în rând cu noile producţii „Joker” sau „Regele asfaltului”.

Conform BuzzFeed News, anul trecut, în luna decembrie, în topul producătorului Warner Bros, filmul „Contagion” se afla de abia pe locul 270 în topul celor mai vizionate filme. Astăzi, filmul lui Steven Soderberg este pe locul secund.

În distribuţia filmului regăsim mari actori precum Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, sau Marion Cotillard.
Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi paşii prin care se extinde o pandemie de coronavirus.

Producătorul Michael Shamberg a declarat pentru BuzzFeed că s-a lucrat foarte mult ca filmul să fie cât mai realist, au fost consultaţi numeroşi specialişti, iar filmul a fost apreciat la vremea aceea chiar şi de lumea ştiinţifică.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments