Bolnav de coronavirus la 29 de ani: „Mă simțeam invincibil, nu credeam că pot să mă îmbolnăvesc şi eu”

„Mă simțeam invincibil, nu credeam că pot să mă îmbolnăvesc şi eu. Mă gândeam că este o banală răceală, apoi am simțit că respiram greu şi am chemat ambulanța. Este momentul cel mai urât din viața mea.”

Aşa îşi începe povestea Mattia De Angelis, un tânar italian de 29 de ani care este internat la spitalul din Trento pentru că a fost testat pozitiv la coronavirus. „Tinerilor de vârsta mea le spun să nu iasă din casă şi să respecte regulile, pentru că acest virus se răspândeşte rapid şi poate ajunge la oricine.”

Într-un clip video preluat de mai multe televiziuni italiene, Mattia povesteşte:

„Acum două luni, când s-a auzit de primele cazuri, eu eram fără nicio grijă: sunt o persoană sportivă, care mănâncă sănătos şi are o viață echilibrată. Mă simțeam invincibil, mi se părea imposibil ca acest virus să poată să mă contamineze.Când s-a declarat carantina, am stat şi eu în casă, ca majoritatea italienilor, dar era prea târziu: într-o noapte, pe neaşteptate, am avut febră, tuse şi durere în gât, respiram greu. M-am gândit că-mi vine o răceală, dar am chemat la ambulanța. Ei mi-au spus să iau un antiinflamator şi nişte vitamina C. Apoi m-au sfătuit ca, dacă după două-trei zile mă simt încă rău, să sun din nou la ei.
Eu, de felul meu, sunt o persoană puternică şi m-am gândit că o să-mi treacă repede, dar după patru zile starea mea s-a înrăutățit vizibil. Nu reuşeam nici măcar să mai urc scările, aşa că am sunat din nou la Salvare. Au venit imediat şi atunci am avut primul şoc: când au intrat în casă îmbrăcați din cap până picioare în costumele de protecție, cu mănuşi şi ochelari, am înțeles că situația e gravă. Este într-adevăr dificil, pentru că în acel moment te simți vulnerabil şi cazi psihic.”

„Oamenii cred că dacă merg la cumpărături nu se poate întâmpla nimic, dar e foarte periculos. Este de ajuns ca o persoană infectată să atingă un obiect, apoi altă persoană să atingă acel obiect şi să-şi atingă fața, pentru a se infecta la rândul ei. Este de ajuns o strângere de mână pentru a ți se distruge viața.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments