Bomba care stă să explodeze la Ţăndărei: ritm alarmant de creştere a deceselor şi infectărilor din cauza nerespectarii restrictiilor de izolare

Situaţie explozivă la Ţăndărei din cauza numărului tot mai mare de ialomiţeni care se întorc din străinătate şi care nu respectă regulile de carantină sau izolăre la domiciliu. Cunoscut ca o localitate cu populaţie majoritar de etnie romă, autorităţile întâmpină dificultăţi în gestionarea situaţiei.

Cadrele medicale de la spitalul din Țăndărei vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din cauza coronavirusului, deși statisticile arată doar cinci morți în tot județul Ialomița.

Pe străzile din oraş a fost suplimentat numărul forţelor de ordine, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

”Faptul că cetățenii din Țăndarei n-au respectat niciun fel de recomandare, nicio interdicție, a dus la situația în care avem decedați. Nici cele mai elementare soluții. În primul rand autoizolarea nu au respectat-o. A fost și un aflux mare, 800 de persoane de etnie rromă au venit în această perioadă. Am dispus întrunirea și voi propune carantinarea orașului Țăndărei. Cu siguranță, va ajunge la carantinarea orașului”, a declarat prefectul județului Ialomița, Tonița Manea.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a mai menţionat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 – în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu, relatează Agerpres.
Focarul a izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei, în rândul căreia, în ultimele săptămâni, au existat sute de persoane care s-au întors în țară din zone roșii precum Italia, Spania, Franța sau Germania. Mulți dintre ei n-au respectat izolarea și au transmis virusul cu repeziciune în interiorul comunității, relatează Recorder.ro.

La Țăndărei s-a înregistrat decesul uneia dintre cele mai tinere victime de până acum pe teritoriul țării. Un bărbat de 39 de ani, fără boli asociate, a murit în data de 26 martie, decesul său din cauza coronavirusului fiind confirmat două zile mai târziu.
Alte două victime de acolo au murit la domiciliu. Aveau 60, respectiv 77 de ani, dar nu călătoriseră și nici nu intraseră în contact cu niciun caz confirmat cu coronavirus, preciza Grupul pentru Comunicare Strategică.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments