Infractorii români din Italia și Spania, respinși de Guvernul României, se fac liste de repatriere doar cu cei ”curați”

Premierul Ludovic Orban a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară. Premierul i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare, însă în baza unei “selecţii riguroase”, potrivit Hotnews.ro.

“Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară.

Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară şi, la fel, cum am procedat anterior, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al companiei TAROM, să reuşim să îi readucem, în ţară”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că “aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară” și că este important să fie verificat și “gradul de infracţionalitate”.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, i-a răspuns lui Orban că poate să verifice “tot ceea ce intră în România”.
Sursa: gazetaromaneasca.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorin
Dorin
03/04/2020 16:47

Trebuia sa faca selectarea persoanelor mai intii,nu acum cind s-a umplut tara de infractori de iti e frica sa stai in casa.
In mare masura acum sint cei care au pierdut lucru si nu au din ce trai,evident residenti inafara,persoane in regula.De exemplu eu sint cu familia in Italia, avem casa in Italia dar nu mai avem de munca nici unul.Toata investita mea e in Romania.