Ce conține de fapt Nutella, desertul preferat al copiilor de pretutindeni?

În majoritatea țărilor unde se găsește în rafturile supermarket-urilor, “banală” Nutella este promovată drept un produs sănătos, fără coloranți și conservanți, care poate fi servită pe pâine

Într-un articol publicat de businessinsider.com, se arată că Nutella, unul dintre deserturile preferate ale copiilor de pretutindeni, este un produs la care trebuie să va gândiți de două ori înainte de a-I introduce în alimentația celor mici.

Germanii au publicat, de curând, pe eticheta, ce conține acest produs și anume: ulei de palmier, cacao, zahăr, lapte praf și alune. Doar că, deși în reclame se spune că este o simplă ciocolată cu alune tartinabila, în două linguri de nutella (37 grame de produs), atât cât se presupune că folosești pentru a unge două felii de pâine, se găsesc 21 de grame de zahăr.

Așadar, peste jumătate de conținut este zahăr, și-n rest, în mare parte, se regăsește uleiul de palmier, despre care se spune că favorizează apariția cancerului.

În plus, în compoziția produsului nu se regăsesc atâtea alune pe cât se bănuia inițial: într-un borcan de 360 grame de Nutella, sunt puse în compoziție cam 50 de grame.

Pusă în față acestor acuzații, compania producătoare, Ferrero, a spus că ei recomandă folosirea Nutellei cu moderație. Și că eticheta de pe borcan este pusă tocmai pentru că publicul consumator să se informeze și să mănânce acest produs calculând gramajul pentru a fi parte dintr-o dietă echilibrată.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments