Lecția de viață oferită de un vasluian care, rămas fără o mână şi un picior, munceşte singur pământul cu tractorul

Un vasluian de 49 de ani, rămas fără mână şi fără un picior în urma unui accident produs în urmă cu 28 de ani pe Şantierul Naval Constanţa, oferă o adevărată lecţie de voinţă şi ambiţie.

Plecat din Vaslui, asemenea multor tineri din zonă, să-şi facă un rost în viață, Gabriel Tălmaciu a ales Constanţa, cu speranța de a-și îndeplini visul de a ajunge constructor de nave

În 1989, se afla în ultimele zile de practică în momentul o piesă de mare tonaj de pe şantier s-a desprins şi a căzut peste el de la câţiva metri înălţime. Medicii au reuşit să îi salveze viața, însă accidentul l-a lăsat infirm. După trei luni, în care a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi operaţii de recuperare, tânărul s-a întors îm satul natal cu visele sale năruite.

A reușit să treacă peste această perioadă dificilă cu ajutorul familiei, dar mai ales a iubitei sale, , care nu l-a părăsit după cumplitul accident. La un an după nefericitul eveniment s-au și căsătorit, iar împreună au făcut două fete, de care sunt foarte mândri.

În ciuda infirmităţii şi chiar dacă nu are proteze speciale, Gabriel Tălmaciu nu s-a lăsat învins şi a încercat să ducă o viaţă normală, depăşindu-şi limitele şi fără a aştepta să fie ajutat.

Gabi Tălmaciu se consideră un om normal şi nu aşteaptă niciodată compasiune. Alături de soţia sa, a reuşit să-şi întemeieze nu doar o familie unită, ci şi una dintre cele mai frumoase gospodării din sat. În tinereţe au primit în dar o oaie gestantă, iar prezent a ajuns să aibă 200 de oi.

Munceşte de dimineaţă până seara în gospodărie, pe câmp, conduce maşina, tractorul, îşi ajută soţia la treburile casnice, înoată, găteşte. Face totul cu o forţă de neînchipuit. Sare într-un picior şi face totul cu o mână. Nu este uşor, însă face totul pentru a asigura familiei un trai decent.

”Mulţumesc lui Dumnezeu că am rămas în viaţă, chiar dacă sunt cum sunt. Fac tot posibilul ca familia să nu simtă că sunt în această situaţie. Am noroc că mă ajută fraţii, părinţii. Împreună muncim şi alergăm de dimineaţa până seara. Cu pensia de 1.000 de lei nu poţi să ţii copiii la facultate, trebuie muncă să câştigi un ban mai mult”, marturiseşte Gabi Talmaciu.”.

”Eu de când m-am născut îl ştiu aşa pe tata. Un om devotat pentru familie, care ne-a dăruit totul şi a încercat sa ne ofere cât mai multe ca noi să nu ducem lipsa de nimic. Este un luptător, nu am auzit niciodată să spună că se dă bătut şi că nu mai poate, a vrut întotdeauna să realizeze cat mai multe, să ne ofere un viitor mai bun si mai împlinit.

Sprijinul mamei a contat foarte mult şi împreună au pus bazele unei familii frumoase de care sunt extrem de mândră. Tata mereu a spus că fără ea nu ar fi reuşit sa treacă peste toate încercările vieţii. Cel mai important sfat pe care mi-l dă tata mereu este să fiu pe cont propriu şi să nu depind de nimeni, să realizez lucruri frumoase în viaţă. Pe lângă asta am învăţat de la el ca nu trebuie să te dai bătut niciodată orice s-ar întampla şi că nimic nu e imposibil daca ai voinţă şi putere”, mărturiseşte Andrada, fiica cea mică a lui Gabi Tălmaciu, studentă la Iași.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments