Cosmarul trait de o femeie din Suceava dupa ce si-a cumparat o masina second-hand adusa din Germania

O femeie din Suceava a avut parte de o surpriză total neplăcută, a fost lăsată și fără bani și cu o mașină pe care nu o poate folosi.

Liliana Văcariu și-a dorit o mașină așa că a mers în târgul auto de la Cumpărătura, de unde a achiziționat un Seat Ibiza pentru care a plătit suma de 3.460 de euro. Însă mare i-a fost surpriza în momnetul în care a mers la Registrul Auto Român, unde a aflat că maşina a fost casată/radiată din circulaţie în Germania şi nu mai poate fi înmatriculată.

Femeia a încercat să vorbească cu bărbatul de la care a cumpărat-o, să îi ceară socoteală și să își recupereze într-un fel banii, însă nu s-a putut înțelege cu el. „Am luat legătura imediat cu bărbatul de la care am cumpărat maşina şi i-am spus care este situaţia, cerându-i înapoi banii plătiţi pe maşină. Cei doi cetăţeni, respectiv vânzătorul şi cumnatul său, au adus această maşină din Germania cu numere false şi cred că au cumpărat-o pentru piese şi tot ei au pus-o în circulaţie cu numere false, în sensul că nu au tradus complet brifurile”, a arătat Liliana Văcariu.
Așadar, femeia a decis să depună o plângere atât la Poliţia Rutieră Suceava, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în decembrie 2018. Însă, nici aici nu a avut prea mare succes, timp de jumatate de an nu a primit nici-un răspuns. Abia în 13 mai 2019 a aflat ceea ce deja ştia. „S-a dispus începerea urmăririi penale IN REM sub aspectul infracţiunii de înşelăciune, urmând ca după finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat unităţii de parchet cu propunere procedurală”, arăta răspunsul transmis de Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava.

Ce spune cel care a vândut mașina radiată?
Bărbatul care i-a vândut mașina Lilianei Văcariu consideră că el nu este vinovat cu nimic și susține că nu știa că mașina fusese radiată în Germani. „Nu ştiam că maşina este radiată. A fost adusă de cumnatul meu pentru soţia mea, iar când s-a făcut traducerea actelor din germană nimeni nu mi-a atras atenţia că ar fi vreo problemă, aşa că am vândut-o mai departe, de bună credinţă. Eu am luat numerele roşii, iar dacă era ceva în neregulă autorităţile trebuiau să se autosesizeze. Nu a fost nimic intenţionat şi sperăm să reglementăm situaţia în mod amical. I-am cerut doamnei actele maşinii pentru a face plângere, în Germania, celui care i-a vândut maşina cumnatului meu. Doamna nu a dorit să ne returneze actele, aşa încât nu putem face nimic în direcţia asta”, a declarat bărbatul care este acuzat de înşelătorie.

Până în momentul de față Liliana Văcariu rămâne păgubită și așteaptă ca poliția să îi facă dreptate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments