Veste de ultima ora pentru cei care vor sa-si cumpere o masina noua. Ce se intampla cu programul „Rabla”

Primăria Capitalei vrea să lanseze un nou Program „Rabla” al Municipalităţii, prin acordarea de 5.000 de vouchere în valoare de 9.000 lei fiecare. Acestea pot fi utilizate atât pentru cumpărarea de maşini, cât şi electrocasnice, prin casarea unuor maşini vechi, cu norme de până la Euro 2.

Potrivit unui document intrat în posesia MEDIAFAX, Pimăria Capitalei intenţionează să lanseze etapa a II-a programului „Rabla” al Capitalei.

Proiectul ar putea intra pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB de miercuri.

„Se aprobă „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a care are ca scop îmbunătăţirea calităţii aurului în Municipiul Bucureşti. Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020 – 2021 a unui număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoţie, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, potrivit proiectului.
Sursa: gandul.info

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments