După ce li s-a interzis să revină în țară, zeci de români au trecut pe jos prin Vama Nădlac. Localnicii sunt disperați

De necrezut ce se întâmplă la vama Nădlac, din judeţul Arad! După ce li s-a interzis să revină în țară, zeci de români au trecut pe jos prin frontieră. Localnicii sunt disperați!

Coronavirus este de neoprit, iar românii din străinătate nu vor să asculte nici în ruptul capului de regulile emise de către autorități. În fiecare noapte, între orele 22 şi 6 dimineaţa, Ungaria îşi deschide graniţele pentru românii plecați peste hotare.

Grupuri de 40 de români trec frontiera pe jos, noaptea
După ce li s-a interzis să revină în țară, iar la Vama Nădlac 2, se poate intra în ţară doar cu maşina, românașii noștri au găsit soluția. Localnicii din apropierea Vamei Nădlac 1 au surprins zeci de români au trecut pe jos prin frontieră. ”I-am văzut. Erau 4-5, chiar 6, se vedea că vin de la muncă cu bagaje mari în spate, mergeau la gară”, susține un localnic.

”Vin cu taxi sau cu microbuze până în Ungaria și tranzitează pe jos vama. Orașul Nădlac e zona cea mai mare de risc, deoarece toți care vin din zona de risc tranzitează ori prin Vama 1 ori prin Vama 2.”, a declarat primarul Nădlacului, Ioan Radu Mărginean.

De asemenea, oamenii susțin că au văzut grupuri chiar și de 40 de persoane, care trec frontieră noaptea, pe jos. În plus, după ce trec de autoritățile de la vamă, românii se aprovizionează de la un magazin din oraşul Nădlac și după stau pe marginea drumului şi așteaptă mijloace de transport care să-i ducă în zonele în care locuiesc.

”Un grup de 11 persoane au servit masa chiar pe această scenă.”, a completat Ioan Radu Mărginean.

Localnicii sunt disperați și se tem pentru viețile lor, cerând măsuri de urgență autorităţilor. ”Să mă infectez de la alții care… hai să fim sinceri, nu e corect.”, susține o localnică, scrie spynews.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments