Strigătul de ajutor al românilor blocați în India: “Ne îndeamnă să ne descurcăm pe cont propriu”

Un român blocat în India din cauza pandemiei de coronavrirus cere ajutor autorităților, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare. El, împreună cu alți turiși români, au rămas fără provizii și sunt nevoiți să se descurce singuri pentru a reveni în țara lor.

Daniel Tudor este un român care se află izolat în India, alături de alte persoane. Nici reprezentanții consulatului nu par că doresc să îi ajute, sfătuindu-i să se descurce pe cont propriu.

“Suntem izolati la cazare in Anjuna – GOA deja de aproape o săptămână. Toate magazinele alimentare sunt închise, toate serviciile publice şi private de orice fel sunt închise – autobuz, taxi, money exchange, practic orice. Cine nu are deja provizii pentru o săptămână …. Ghinion pentru majoritatea străinilor. Toate locurile de cazare au interdicţie de a mai primi clienti.”, își începe românul mesajul în care cere ajutor.

Daniel Tudor continuă, spunând că a încercat să ceară ajutorul autorităților române pentru a reveni înapoi în țară: “Am încercat să luăm legătura cu serviciile Ambasadei României în contextul găsirii unor soluţii pentru această situaţie, însă în prima fază suntem redirectionaţi către o linie telefonică la care nu răspunde nimeni şi care se şi închide automat după cateva minute. Într-un târziu, găsim o doamnă foarte amabilă care ne îndeamnă să ne descurcăm pe cont propriu… Companiile aeriene ne sugerează să stăm cuminţi că pe 14 aprilie se reiau zborurile (asta doar în cazul în care situaţia se ameliorează – un fapt foarte puţin probabil).”.

De asemenea, turiștii blocați în India nu au nici garanția unor locuri de cazare, până la momentul în care se vor putea întoarce acasă.

“Plus că momentan nu avem o garanţie că vom avea un spaţiu de cazare în tot acest interval. Prin urmare, suntem nevoiţi să apelăm public la soluţii care să ne ajute să revenim acasă cât de repede posibil (deci dacă se întâmplă să cunoasteţi persoane din media sau alte instituţii care pot interveni în acest sens, vă rugăm distribuiţi). Am aflat astăzi că au fost posibile deja soluţii pentru românii aflaţi în situaţii similare în India, deci se poate dacă se vrea!!!!”, a mai spun tânărul.
Sursa: spynews.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments