Escrocheria ”Pandemia”! Alertă în România. Metoda prin care hoții păcălesc oamenii și îi curăță de bani

Cea mai recentă metodă de înșelăciune vine din Constanța. Păcăleala este construită bază de COVID – 19.
Contactul se face telefonic. Escrocul se dă rudă cu cel apelat, spune că a fost găsit infectat cu noul coronavirus, se află în spital și are nnevoie de mulți bani pentru tratament și, eventual, un apparat de ventilat mecanic.

Cerșitul în numele pandemiei
O femeie de 44 de ani din Constanța este una dintre persoanele care a fost sunată sub pretextul că fratele ei este infectat cu noul coronavirus. Suprinzator este ca individul a sunat pe telefonul fix şi avea toate datele de identificare ale familiei. „A început să plângă, să se vaite. Zice ”am ajuns la muncă, am leşinat, a venit Salvarea, mi-a pus masca de oxigen şi m-a dus şi m-a internat la spitalul de la gară, la infecţioase, şi m-a găsit cu virusul’”, le-a povestit femeia polițiștilor.

Apelați la Poliție
″Sunt disperat că îmi trebuie apărat de ventilaţie, că a venit managerul spitalului la mine şi că îmi trebuie 200 de milioane să îmi iau aparat de ventilaţie. Tu ai bani în casă?”, a continuat escrocul. Femeia a apelat în cele din urmă la poliţişti, iar aceştia au declanşat o anchetă pentru a-l depista pe cel care a încercat să o înşele. Andreea Iliescu purtător de cuvânt IPJ Constanța spune că “Noua metodă are un impact emoţional foarte puternic asupra victimelor”. În cazul în care sunteţi apelaţi de o astfel de persoană, sesizați cea mai apropiată secție de poliție, sau sunaţi la numărul de urgenţă 112.
Sursa: capital.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments