Klaus Iohannis a fost sancționat de CNCD cu suma de 5000 de lei pentru afirmațiile despre înțelegerea PSD-UDMR privind Ținutul Secuiesc

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea cu 5.000 de lei, adică aproximativ 1000 de euro, a președintelui Klaus Iohannis. Motivul acestei sancțiuni: ”discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională”. PotrivitEuropa Liberă, este vorba despre afirmațiile privind proiectul de lege referitor la autonomia Ținutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD – UDMR„pentru a da Ardealul ungurilor”.

”Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Esteincredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a fost declarația președintelui Iohannis.

Premierul maghiar a postat o imagine în care Ardealul e parte din Ungaria.

Pentru aplicarea sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis a trecut cu vot de 6-1, iar amendă 5-1.

Sursa: citește articol integral aici

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments