Mărturia cutremurătoare a unei şoferiţe de TIR care munceşte în epicentrul pandemiei de coronavirus din Italia: „Drumurile sunt un deşert“

Crina Micnescu (45 de ani) lucrează de cinci ani ca şofer de TIR în Italia. În ultima perioadă lucrează cu predilecţie în epicentrul focarului de COVID-19 din Peninsulă.

Crina Micnescu, o şoferiţă din judeţul Gorj ajunsă celebră în breasla TIR-iştilor români din Europa, spune că nu se teme de coronavirus şi nici de faptul că drumurile sunt acum pustii. Merge kilometri întregi fără să întâlnească vreo maşină. De asemenea, a avut curse în regiunea Lombardia, în epicentrul focarului cu COVID-19, şi nu a refuzat să plece.

„Drumurile sunt un adevărat deşert“
Drumurile și autostrăzile pe care circulă sunt mai mult pustii. Merge kilometri întregi fără să întâlnească vreo maşină. Această situație nu o sperie pe gorjeanca Crina Micnescu: „Locuiesc în Cesena, unde nu sunt aşa de multe cazuri, dar fac curse în zonele mai afectate. Drumurile sunt un adevărat deşert, pentru că nu întâlneşti pe nimeni. Pentru mine nu înseamnă mare lucru, pentru că sunt şofer profesionist şi trăiesc aşa cum am trăit şi până acum“.

„Nu mai sunt controale aşa cum erau până acum“
Poliţiştii sunt mai înțelegători acum faţă de şoferii profesionişti, pentru că activitatea lor este deosebit de importantă: „Nu mai sunt controale aşa cum erau până acum. Sunt puţin mai flexibili, pentru că au înţeles că lucrăm în condiţii mai grele şi munca noastră este importantă. Nu găseşti un restaurant deschis dacă îţi este foame, nu găseşti o toaletă. Chiar mi s-a întâmplat pe autostradă, unde am oprit la un autogrill care era deschis. Am oprit pe drum, dacă tot nu era nicio maşină, ca să îmi cumpăr o cafea, iar între timp a oprit un echipaj de poliţie. Au fost înţelegători şi m-au lăsat să îmi iau cafeaua“, precizează Crina.

100 de euro bonus din partea statului italian
Statul italian le oferă un bonus celor care lucrează în această perioadă: „Conducători auto care nu depăşesc venituri de 40.000 de euro pe an mai primesc un bonus de 100 de euro de la stat“, a precizat şoferiţa. Crina ne spune că italienii au început să se revolte, pentru că mulţi au început să rămână fără bani: „Toată lumea a înţeşesc că trebuie să rămână acasă, dar oamenii au început să se revolte pentru că rămân fără bani“.

„Nu ai unde să opreşti ca să te duci la baie“
Coronavirusul a băgat spaima în toată lumea. Crina mărturisește că nici la baie nu are unde să mai meargă. Chiar și unitățile unde descarcă marfa îi interzic acest lucru: „Cred că a devenit şi o boală psihologică. Barurile sunt toate închise. Nu ai unde să opreşti ca să te duci la baie. Opreşti la anumite firme să descarci şi la cât sunt de speriaţi nu îşi dau voie să te duci la baie. Mi s-a întâmplat acest lucru. Nu am fost lăsată să merg la baie. Oamenii sunt mai mult stresaţi“.

Nu își va mai petrece sărbătorile acasă
Crina nu își va mai petrece sărbătorile de Paște acasă, în Gorj. Aceasta nu mai poate să plece din cauza situaţiei ivite: „Îmi planificasem să vin în ţară în luna aprilie, dar din cauza acestei situaţii nu o să pot veni. În plus, trebuie să stau şi în carantină. Eu mă simt bine, lucrez şi mă simt la fel ca înainte, dar rămâne un mic semn de întrebare, pentru că simptomele nu apar la toţi oamenii. Nu se poate cunoaşte cu exactitate“.
Sursa: igj.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments