Un fermier vinde in piață ouăle cu 20 de bani bucata. Vânzările S-AU Prăbușit!

Perioadă grea pentru producătorii români de ouă care nu comercializează către marile lanțuri de magazine! Vânzările de ouă au scăzut în această perioadă chiar și cu 50%, ne-a dezvăluit Cristi Faur, producător de ouă din județul Călărași, care își dă marfa mai mult către magazine de cartier sau le distribuie direct acasă la oameni.

”Este o perioadă grea pentru noi, producătorii de ouă. Pe lângă contextul actual cu coronavirusul, în perioada asta a anului se ridică și între 4 și 5 milioane de ouă din gospodării zilnic, care cumva intră în consum prin rude, prieteni, cunoștințe. Și în plus este și perioadă de Post. Comenzile sunt mai mici față de anul trecut, în aceeași perioadă, cam cu 40-50%. Acest lucru se explică prin faptul că oamenii au dat buzna în hipermarketuri și magazinele de cartier au fost lăsate ca rezervă, ca back-up, oamenii cumpără din aceste magazine ce au uitat să cumpere de la hipermarket. În mod normal, produsele alimentare fresh, cum sunt și ouăle, erau cumpărate de la magazinele de cartier”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO producătorul de ouă care are o fermă de 10.500 de găini în comuna Alexandru Odobescu, din județul Călărași.

Cu o producție în jur de 9.000 și ceva de ouă pe zi, călărășeanul avea contracte cu magazine tradiționale, restaurante și patiserii. De asemenea, el are și o rețea de distribuție locală, care deservește toată raza județului Călărași: ”Noi avem distribuție pe Călărași și agentul nostru duce comenzile acasă la oameni. Avem clienți care cumpără și 30 de ouă, deci nu contează cantitatea, noi onorăm toate comenzile. Diferența este la preț, dacă cineva ia un palet de 300 de cartoane de ouă are un preț per bucată, cine ia 30 de ouă are alt preț”.

Sâmbăta ce tocmai a trecut, Cristi Faur a mers și la piață, în Călărași, un lucru pe care nu-l face de obicei. Acum a zis însă că este momentul să știe călărășenii că au de unde să dea comandă de ouă proaspete care să le fie livrate direct la poartă. Și nu s-a dus la oraș cu mâna goală ci cu o ofertă de nerefuzat: 30 de ouă la 6 lei. Ouăle de 20 de bani per bucată sunt de la puicuțe, adică sunt puțin mai mici decât cele normale, a povestit fermierul pentru agrointel.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments