Specula in plină criză, au TRIPLAT preţul. Spirt la suprapreț într-o FARMACIE din Caracal

O farmacie din Caracal a vândut, în ultimele zile, spirt medicinal la suprapreţ. Nu s-a mulţumit cu un adaos de 50%, ci a triplat preţul. Pentru decizia de a încerca să profite de pe urma situației epidemiologice, patroana farmaciei s-a ales cu o amendă de 20.000 lei, dar și cu suma de 840 de lei, contravaloarea produselor oferite spre comercializare, confiscată.

,,Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au constatat faptul că o farmacie de pe raza județului a oferit spre vânzare alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic, a câte 500 de mililitri, la un preț mai mare decât cel practicat anterior declanșării pandemiei. Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Totodată, a fost dispusă confiscarea sumei de 840 lei, contravaloarea produselor oferite spre comercializare, fără a fi respectate normele legale” se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Polițiștii au efectuat, în acest week-end, 89 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate pentru a vedea dacă încearcă să-și crească profitul prin majorarea adaosului comercial la produsele aflate la mare căutare.
SursaL realitateaoltului.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments