Mesajul unui judecător britanic pentru românii ce pleacă la furat în Anglia

O cetățeancă din România, închisă în Marea Britanie, după ce s-a ocupat cu furturi din magazinele din Manchester și Birmingham, în valoare de 15.000 de lire sterline, va fi eliberată, cu condiția să se întoarcă înapoi în România.

Mădălina Horvath a ajuns în Marea Britanie în 2015, atunci când avea doar 16 ani, iar trei ani mai târziu a fost condamnată la 14 luni de închisoare, fiind acuzată de furt.

Pentru a economisi cele 8.000 de lire pe care penitenciarul le-a cheltui pentru întreținerea sa, instanța a decis acum să o elibereze cu patru luni înainte de termen, cu condiția să se întoarcă acasă, în comuna Bata din județul Arad.

Judecătorul Bernard Lever a fost convins să semneze eliberarea condiționată, doar după ce condamnata i-a prezentat un bilet de avion, doar dus, spre România, relatează Daily Mail.

”Comportamentul tău a fost unul complet rușinos. Noi suntem foarte primitori cu străinii în această țară, iar tu nu vei fi tratată diferit pentru că ești din România. Singurul lucru pe care îl cerem este ca oamenii să respecte legile.

Tu ai participat la un furt masiv din magazine – 2.000 de lire aici, 3.000 în altă parte – in toată țara. A fost furt profesionist, făcut în gașcă, motiv pentru care te-am condamnat la 14 luni de închisoare.

Pentru că ești atât de tânără, nu mai ai condamnări la activ și pentru că ți-ai exprimat dorința de a te întoarce imediat în România am decis să îți reduc sentința la cele 10 luni pe care le-ai executat. În mod normal, nu aș diminua o sentință, dar ne costă între 3.000-4.000 de lire pe lună să te ținem în închisoare.

Vreau să fie clar că nu ai fi fost deportată pentru infracțiunile comise, însă în cazul tău plecarea spre România îți îndeplinește și dorința de a te întoarce acasă.

Văd că dai din cap, te văd plângănd. Sentința asta a fost grea pentru tine, nu-i așa? Când te întorci acasă, spune-le prietenilor tăi și tuturor că asta se întâmplă atunci când în Marea Britanie vin oameni din alte țări la furat. Nu e plăcut.

Vreau să fii eliberată imediat pentru a te întoarce în România mâine, cu biletul de avion pe care l-am văzut. Este complet inacceptabil ca oamenii să vină în această țară și să nu respecte legea”, i s-a adresat judecătorul, sperând probabil ca demersul său să creeze mustrări de conștiință…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments