Poveste Cutremurătoare! Alina tânăra răpusă de coronavirus la doar 27 de ani! Părinții, aflați în izolare, au privit mașina mortuară de la balcon

Ca în fiecare bilanț al morții, el e construit din numere, nu din suferințe. În spatele fiecărui număr, prezentat sec ”bărbat, 70 de ani, Suceava, decesul numărul …” stă un om, o familie, o durere. Inima ne tresare la vreun tânăr, cum a fost Alina, 27 de ani. Se lupta cu leucemia, iar COVID-19 i-a luat ultima șansă la viață.

Părinții au văzut sicriul fetei lor de la balcon. Într-un moment devastator emoțional, Alina, 27 de ani, a fost dusă pe ultimul drum în liniște și anormalitate. Mama ei a plâns-o în casă, îndurerată că nu a putut fi lângă fiica ei nici în ultimele clipe de viață, nici în ultimele momente, pe ultimul drum.

”Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul”
Pentru observator.tv, mama Alinei poveștește ultima conversație telefonică purtată cu fiica sa: ”Mamă, am Covid, mamă, cred că am să mor. Nu, mamă, că eşti tânără şi rezistă corpul. Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Atâta au fost cuvintele ei. Se sufoca.”

Alina iubea copii și recent își întâlnise marea iubire. Însă ducea deja o luptă cruntă, avea leucemie. ”Am internat-o la hematologie la Spitalul din Piatra Neamț. I-au făcut tratament cu sânge, cu trombocite şi i-au luat şi testul pentru coronavirus. Odată ce i-au luat testul din spital, ei au bănuit ceva că este în spital.” spune mama Alinei.

”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine?”
Când au aflat că nu-și vor putea duce copilul la mormânt, mama Alinei a rămas înmărmurită: ”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine? Nu facem nimic? Nu se poate, nu se poate, nu se poate!”.

Primarul spune că n-a putut face mai mult decât să treacă cu sicriul fetei pe sub balconul familiei: ”Atât am putut să fac pentru ei, omeneşte, am mers maşina morturară şi a oprit în faţa blocului unde locuiesc părinţii şi ei au putut doar să vadă sicriul.”

Și iubitul tinerei de infectat cu coronavirus și spune că nu e bine. ”Mie mi-au făcut testul sâmbătă şi m-au trimis cu ce eram acasă, cu autobuzul, pe jos, pe ei nu i-a interesat.” spune el.

Și totuși, sâmbătă, pentru România, Alina a fost doar un număr, numărul 282:

”Deces 282
Femeie, 27 de ani din județul Neamț.
Data internării: 16.03.2020 pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu afecțiuni onco-hematologice.
Data recoltării: 27.03.2020
Data confirmării: 29.03.2020
În data de 04.04.2020 este transferată în secția ATI.
Data decesului: 10.04.2020.
Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.
Condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severa”
.

sursa

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments